Ε. Λιακούλη: «Συνεχίζουμε μαζί, για ένα Νομό υψηλών προσδοκιών και ανοιχτών οριζόντων»

Η Μαγούλα, η Συκιά, το Παλαιόκαστρο και ο Ευαγγελισμός του Δήμου Ελασσόνας, έλαβαν τη “σκυτάλη” στο μαραθώνιο ανοιχτό διάλογο, που πραγματοποιεί καθημερινά η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και υπ. Βουλευτής Λάρισας,  Ευαγγελία Λιακούλη, με τους κατοίκους να εκπέμπουν δυνατό μήνυμα νικηφόρας αναγέννησης του ΠΑΣΟΚ.

Συνομιλώντας, μεταξύ άλλων, και με συνταξιούχους, η υπ.Λαρισαία Βουλευτής είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις σχετικές προγραμματικές θέσεις που έχουν συλλογικά επεξεργαστεί, υπογραμμίζοντας ότι «οι συνθήκες διαβίωσης επιδεινώνονται για την πλειοψηφία των συνανθρώπων μας στην τρίτη ηλικία. Η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση διαβρώνουν με ταχύτητα την ήδη χαμηλή αγοραστική δύναμη των συντάξεων. Πιστεύω βαθιά πως οι αξιοπρεπείς συντάξεις, αποτελούν το ελάχιστο χρέος όλων μας, με σεβασμό στους κόπους μιας ζωής των παππούδων και των γιαγιάδων μας. Η καθιέρωση νέου ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους, η αλλαγή των νόμων ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και η ενίσχυση της ανταποδοτικότητας των συντάξεων, η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς από 1/1/2024 και η προώθηση των επαγγελματικών Ταμείων, αποτελούν ορισμένες μόνο από τις παραμέτρους του ολοκληρωμένου σχεδίου μας. Όπως βεβαίως, και η αναγκαιότητα για δωρεάν φάρμακα στους χαμηλοσυνταξιουχους».

Η Ευαγγελία Λιακούλη δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει το νέοπροεκλογικό “pass” που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης για τους νέους, τονίζοντας πως «τα επιδόματα τύπου ...”Φρειδερίκης” ανήκουν στο μακρινό παρελθόν, όπως στο παρελθόν θα ανήκει σε λίγες μέρες και ο κ. Μητσοτάκης, που κυβέρνησε με “ξεροκόμματα” ελεημοσύνηςγια τους πολλούς, αλλά ταυτόχρονα με εξυπηρετήσεις υπερκερδών δισεκατομμυρίων για τους λίγους και ισχυρούς.  Τη στιγμή που η νεολαία ακόμα φλέγεται από την οργή για την φρικτή τραγωδία των Τεμπών, τα κουπόνια ενός Πρωθυπουργού σε αποδρομή, δεν αποτελούν παρά προσβολή και υποτίμηση στα νέα παιδιά. Στο δικό μου όραμα, κάθε νέα και κάθε νέος, δεν έχει ανάγκη να εξαρτάται από τα κουπόνια κανενός. Αντιθέτως, δικαιούται να απολαμβάνει ίσες ευκαιρίες στην πρόοδο, με αξιοκρατία, με ισχυρή Δημόσια Παιδεία, με ένα νέο σύγχρονο παραγωγικό μοντέλο, που θα θέσει τα θεμέλια για νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας αντίστοιχες των δυνατοτήτων και των ονείρων τους».

Ο διάλογος επεκτάθηκε σε σειρά προτάσεων για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, καθώς και τοπικά ζητήματα των περιοχών, με την τ. Γραμματέα της Κ.Ο. και υπ. Βουλευτή Λάρισας να αναλύει τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε στο πλαίσιο της 1ης κοινοβουλευτικής της θητείας, ως Βουλευτής της Αντιπολίτευσης, για να δρομολογηθούν λύσεις και να επιταχυνθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις.

«Μετράμε αντίστροφα για την ώρα που η Ανθρωπιά θα βρει ξανά τη θέση που της αρμόζει στην πολική ζωή του Τόπου, για να λάμψουν πάλι τα χαμόγελα στα χείλη της κοινωνικής πλειοψηφίας, για να ανατείλει ψηλά ο Ήλιος της ξεχασμένης κοινωνικής δικαιοσύνης», επισήμανε η Ε. Λιακούλη.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.