Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από τον Ερυθρό Σταυρό στο Δημοτικό Σχολείο Τσαριτσάνης

 Την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Τσαριτσάνης παρακολούθησαν δίωρο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από εκπαιδεύτρια τού Ερυθρού Σταυρού.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις πρώτες βοήθειες που προβλέπονται σε περιπτώσεις τραύματος, ρινορραγίας, λιποθυμίας, πνιγμού με ξένο σώμα, κ.ά.

Οι μαθητές και οι μαθήτριές παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και αντιλήφθηκαν την αξία και τη σημασία της γνώσης σε θέματα υγείας, καθώς και πώς μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στη σωτηρία ενός συνανθρώπου μας.

Η επιμορφώτρια και ο υπεύθυνος του περιφερειακού τμήματος του ΕΕΣ του Δήμου Ελασσόνας, με τον καλύτερο τρόπο και με μεγάλη διάθεση και όρεξη, εκπόνησαν τη συγκεκριμένη δράση, για την οποία και τους ευχαριστούμε θερμά.

Το σεμινάριο αυτό εντάσσεται στις δράσεις που υλοποιεί το Σχολείο στο πλαίσιο τής Αγωγής Υγείας για την παροχή στους μαθητές γνώσεων και δεξιοτήτων ζωής.

Το σχολείο οφείλει να συμβάλλει στη διαμόρφωση υπεύθυνων και ευαισθητοποιημένων πολιτών, πολιτών με συνείδηση και ενσυναίσθηση, των πολιτών του “αύριο”!

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.