Ε. Λιακούλη: «Φορολογική δικαιοσύνη για τους πολλούς, φρένο στην αισχροκέρδεια των λίγων»

 Το Αργυροπούλι του Δήμου Τυρνάβου και εν συνεχεία οι Κοινότητες Δήμητρα, Ανατολή και Μεγαλόβρυσο στο Δήμο Αγιάς, αποτέλεσαν τους επόμενους σταθμούς στον ανοιχτό διάλογο, που έχει δρομολογήσει η τ. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και υπ. Βουλευτής Λάρισας,  Ευαγγελία Λιακούλη, με την ενεργό και εντυπωσιακή συμμετοχή των κατοίκων.

Η υπ. Λαρισαία Βουλευτής ανέλυσε σε λεπτομέρεια τις προγραμματικές θέσεις που έχουν συνδιαμορφώσει στο ΠΑΣΟΚ για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τη νέα πνοή ευημερίας της υπαίθρου, αναφερόμενη ιδίως στην προστασία της αγροτικής γης από πλειστηριασμούς, καθώς και στην ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων για μείωση του κόστους των αγροτικών εφοδίων, των ζωοτροφών, της ενέργειας και των καυσίμων, μηδενισμό του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, αλλά και αφορολόγητο και ακατάσχετο των ενισχύσεών τους.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην προώθηση των ενεργειακών κοινοτήτων στον πρωτογενή τομέα, σημειώνοντας την ανάγκη «για ενεργειακή δημοκρατία απέναντι στη διογκούμενη ενεργειακή ένδεια, για βιώσιμη πράσινη και αειφόρο ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής». Δεν παρέλειψε να αναφερθεί, βεβαίως, στα ειδικά κίνητρα για τη νέα γενιά, όπως τη «δωρεάν παραχώρηση δημόσιας γης προς αξιοποίηση», αλλά και τις προτάσεις «αναβάθμισης της ζωής των γυναικών στα χωριά μας».

Η Ε. Λιακούλη, επιπλέον, υπογράμμισε πως «τα φορολογικά βάρη λυγίζουν τις αντοχές σας. Ένα δίκαιο προοδευτικό φορολογικό σύστημα, αποτελεί θεμέλιο μείωσης των ανισοτήτων και ανάσχεσης της σταδιακής φτωχοποίησης. Οι παρεμβάσεις του κ. Μητσοτάκη, όλα αυτά τα χρόνια, “έκλειναν το μάτι” στα μεγάλα συμφέροντα, “κλείνοντας την πόρτα” στα όνειρα των πολλών και μη προνομιούχων. Αυτό πρέπει και μπορεί να σταματήσει, με γενναίες παρεμβάσεις, για να ανασάνει ο Ελληνικός Λαός και να καταστεί επιτέλους πραγματικότητα η ορθολογική δίκαιη κατανομή των φορολογικών χρεών. Είναι αδιανόητο, εσείς να συνθλίβεστε στον καθημερινό μόχθο για να τα φέρετε βόλτα, ενώ την ίδια στιγμή οι τράπεζες και τα μεγάλα επιχειρηματικά μονοπώλια να έχουν ιλιγγιώδη υπερκέρδη. Είναι ανεπίτρεπτο, ο κ. Μητσοτάκης εμμονικά να αρνείται τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, το πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας, τα φορολογικά κίνητρα για την απασχόληση των νέων στα χώματά μας, ενώ παράλληλα συνεχώς “έκοβε και έραβε” διατάξεις εξυπηρέτησης των ολιγαρχικών ελίτ».

«Την 21η Μαΐου ο Λαός έρχεται ξανά στην εξουσία, κάνοντας πάλι πράξη την αυθεντική Αλλαγή. Η κοινωνία ανακτά την αξιοπρέπεια που της στέρησαν οι εγωκεντρικές επιλογές του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη. Μαζί κρατήσαμε τον Πράσινο Ήλιο ψηλά, κόντρα στις θύελλες, μαζί συνεχίζουμε, για μια πατρίδα υψηλών προσδοκιών και ανοιχτών οριζόντων», επισήμανε η τ. Γραμματέας της Κ.Ο. και υπ. Βουλευτής Λάρισας. 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.