Κέλλας: Σταθερά, δυναμικά, μπροστά για την αναβάθμιση των νοσοκομείων μας

Τη σημαντικότητα της ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων με ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες, επισήμανε ο βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας, από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, όπου έδωσε το παρών στην παρουσίαση του υπερσύγχρονου τομογράφου PET/CT, δωρεά του ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου.

«Έχουμε, πλέον, την τιμή και τη χαρά, να διαθέτουμε στη Θεσσαλία απεικονιστικό σύστημα τελευταίας γενιάς, το οποίο υπάρχει σε ελάχιστα ιδιωτικά νοσοκομεία και συμβάλλει στην πρωιμότερη και ακριβέστερη διάγνωση της νόσου»,  δήλωσε ο Λαρισαίος πολιτικός.  Επεσήμανε, δε, το αμέριστο ενδιαφέρον της Πολιτείας και του Υπουργείου, στην αναβάθμιση των υπηρεσιών για ένα προηγμένο Σύστημα Υγείας, τονίζοντας:

«Ο τομέας της Υγείας, έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης. 80 ΤΕΠ αναβαθμίζονται, 164 Κέντρα Υγείας ανανεώνονται, ενώ εξελίσσονται τα νοσοκομεία μας με ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό. Δίνουμε το στίγμα για ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας, γιατί όπως γνωρίζετε με τη συνεργασία όλου του ανθρώπινου δυναμικού επιτυγχάνεται η εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων. Προχωράμε και στην Υγεία, μπροστά και σταθερά».

Ο Χρήστος Κέλλας, αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τη διοίκηση του νοσοκομείου και την 5η ΥΠΕ για τους στόχους που πέτυχαν από κοινού, μίλησε και για την άψογη ανταπόκριση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας στα τρία χρόνια της πανδημίας, στα οποία εργάστηκε και ο ίδιος ως εθελοντής γιατρός, λέγοντας:

«Μπορεί να μην είχαμε το καλύτερο σύστημα υγείας στον κόσμο, όπως αυτό της Γερμανίας, αποδώσαμε όμως καλύτερα από άλλα προηγμένα συστήματα, και σε αυτό συνετέλεσε και ο ιδιωτικός τομέας με τη σύμπραξή του στη μεγάλη και ακούραστη προσπάθεια».

Δείτε εδώ την τοποθέτηση του κ. Κέλλα: https://youtu.be/f3IqS-WlEfM

 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.