Μαθήματα για την "Ημέρα της Ευρώπης" από το 1ο ΕΠΑΛ Ελασσόνας

 Μια ξεχωριστή και πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργάνωσε το 1ο ΕΠΑΛ Ελασσόνας στα πλαίσια του προγράμματος «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» και με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης (9 Μαΐου).

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Μαΐου 2023 στην αίθουσα προβολής τοπικού πολιτισμού του Δήμου Ελασσόνας (πρώην ωδείο) διεξήχθη εξ’ αποστάσεως συζήτηση με τον ευρωβουλευτή κ. Κων/νο Αρβανίτη και συμμετείχαν δια ζώσης ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Ελασσόνας κ. Γκουντούρας Χαρίσιος, μαθητές και καθηγητές από το Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ελασσόνας και ο διευθυντής κ. Δημοβέλης Πέτρος, η καθηγήτρια κ.Σαμαρά Ελένη και 15 μαθητές από το 1ο Γενικό Λύκειο Ελασσόνας. Επίσης διαδικτυακά παρακολούθησε και συμμετείχε στη συζήτηση η κ. Κατσιάκου Φωτεινή εκ μέρους του EUROPE DIRECT ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ .

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γάτσας Νικόλαος και ο Αντιδήμαρχος κ. Καρανίκας Δημήτριος.

Οι μαθητές συζήτησαν με τον κ. Αρβανίτη για θέματα που αφορούν στις ευρωεκλογές και το έργο των ευρωβουλευτών καθώς και για το ευρωπαϊκό έτος δεξιοτήτων 2023-2024, την ψηφιακή μετάβαση των ευρωπαϊκών χωρών και την θέση της Ευρώπης στο θέμα της τεχνητής νοημοσύνης.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.