Στον Πυργετό ο Κόκκαλης, αναλαμβάνει πρωτοβουλία στήριξης των παραγωγών ακτινιδίου λόγω της ακαρπίας

 Πρωτοβουλία για την οικονομική στήριξη των παραγωγών ακτινιδίου στο δέλτα του Πηνειού, αναλαμβάνει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κι εκ νέου υποψήφιος κ. Βασίλης Κόκκαλης, μετά από επαφές που είχε με συνεταιριστές και αγρότες στον Πυργετό.

Αφορμή της συνάντησης ήταν το μεγάλο πρόβλημα της ακαρπίας που πλήττει φέτος το ακτινίδιο, λόγω των κλιματολογικών συνθηκών.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κόκκαλης ανέφερε τα εξής: «Βρέθηκα στον Πυργετό μετά από πρόσκληση συνεταιριστών και παραγωγών ακτινιδίου, με αντικείμενο το πρόβλημα της ακαρπίας που παρουσιάζεται πάρα πολύ έντονα στην περιοχή του δέλτα του Πηνειού.

Πράγματι η ακαρπία στο ακτινίδιο είναι ένα δυσάρεστο γεγονός που ήρθε ως απόρροια ενός ήπιου χειμώνα, με αποτέλεσμα να έχουμε δραματική μείωση της παραγωγής. Αναλαμβάνω σχετική πρωτοβουλία ώστε να κατατεθεί τεκμηριωμένο αίτημα αποζημίωσης στους παραγωγούς ακτινιδίου, αλλά και στους συνεταιρισμούς, στον Πυργετό, στην Αιγάνη αλλά και σε όλα τα χωριά της περιοχής του δέλτα Πηνειού. Θα ζητήσω την κινητοποίηση τόσο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, αλλά και του ΕΛΓΑ, ώστε να αποσταλεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το σχετικό αίτημα, με γνωματεύσεις περί ακαρπίας αλλά και με όλα τα σχετικά παραστατικά που αποδεικνύουν απώλεια εισοδήματος.

Ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και εγώ προσωπικά, θα είμαστε δίπλα τους με κάθε τρόπο. Ο πρωτογενής τομέας παρουσιάζει μεγάλη πτώση, η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και δυστυχώς έχει ήδη μεγάλη επίπτωση στις καλλιέργειες. Μετά τα μήλα, τα κεράσια και τα αμύγδαλα, τώρα χτύπησε και τα ακτινίδια.

Στη νέα προοδευτική κυβέρνηση δεσμευόμαστε μέσα από την αλλαγή κανονισμού ασφάλισης του ΕΛΓΑ να αποκαταστήσουμε όλες τις αδικίες» κατέληξε.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.