Ε. Λιακούλη: «Μόνο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, μπορούμε να επανακτήσουμε το κύρος της Δικαιοσύνης»

 Βραδιά ...Δικαιοσύνης η χθεσινή, για την τ. Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και υπ. Βουλευτή Λάρισας,  Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία γιόρτασε τα γενέθλιά της μαζί με πλήθος δικηγόρων  Συναδέλφων της που συμμετείχαν, σε μια φιλική βραδιά «γεμάτη αγάπη και ενότητα» , όπως η ίδια ιδιαίτερα συγκινημένη τόνισε στο καλωσόρισμά της.

Στο “μενού” συμπεριλήφθηκαν τα καυτά προβλήματα του χώρου της Δικαιοσύνης, που χρονίζουν και διογκώνονται, ταλαιπωρώντας τους Λειτουργούς του Δικαίου και οδηγώντας τους πολίτες σε πολλαπλά αδιέξοδα.

Η υπ. Λαρισαία Βουλευτής είχε την ευκαιρία να συζητήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τοπικά Δικαστήρια, τα οποία επισκέφθηκε προσφάτως, όπως την υποστελέχωση, τις υποδομές και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, τονίζοντας την «αυταπάρνηση των Δικαστικών Υπαλλήλων» και την ικανοποίησή της για την ευδοκίμηση του αγώνας της για την αντικατάσταση αμιάντου στα πατώματα του δικαστικού μεγάρου, όπως και για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου και την διεκδίκηση του έργου ψηφιοποίησης του αρχείου.

Περαιτέρω, αναφέρθηκε εκτενώς στα εμπόδια που ορθώνονται στο χώρο της Δικαιοσύνης, όπως τις καθυστερήσεις στην απονομή της, που ουσιαστικά οδηγούν σε αρνησιδικία, τα σημαντικά βήματα που εκκρεμούν για να γίνει πράξη η Ηλεκτρονική Δικαιοσύνη.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις παρεμβάσεις της Εκτελεστικής Εξουσίας στη Δικαστική Εξουσία, στις “τηλεδίκες” στα “παράθυρα” εκπομπών, καθώς και στο γεγονός ότι οι συμπολίτες μας, διστάζουν να διεκδικήσουν δικαστικά τα δικαιώματά τους, καθώς οι καθυστερήσεις, το υψηλό κόστος και η έλλειψη εμπιστοσύνης, λειτουργούν ως αντικίνητρα.

Η Ε. Λιακούλη εστίασε στην ανεκτίμητη εμπειρία που έχει συλλέξει από τη συμμετοχή της στο νομοθετικό έργο στο πλαίσιο των Επιτροπών της Βουλής, ιδίως δε από τη θέση “κλειδί” της Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Επιπλέον, υπογράμμισε «την ανάγκη προστασίας του κομβικού ρόλου του Δικηγόρου ως συλλειτουργού της Δικαιοσύνης, με ένα μοντέλο πιο δίκαιης φορολογικής μεταχείρισης και κινήτρων για την ενίσχυση του δικηγορικού λειτουργήματος

Υπενθύμισε, τέλος, ενδεικτικά μόνο δύο από τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που είχε αναλάβει, αλλά η Κυβέρνηση είχε απορρίψει. Η μία αφορούσε την αναστολή αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών τους, η δεύτερη είχε ως αντικείμενο την αναπροσαρμογή του επιδόματος μητρότητας των γυναικών Δικηγόρων, στα επίπεδα των μισθωτών ασφαλισμένων.

 Στη βραδιά κυριάρχησε η φιλία και η συναδελφικότητα, με την Ευαγγελία Λιακούλη να δέχεται την αγάπη και την αναγνώριση από τους συναδέλφους της του  έργου της και να τονίζει με έμφαση ότι «..οι καιροί δεν επιτρέπουν διχασμό, ελιτισμό και λαϊκισμό. Χρειάζεται ενότητα παντού, στις τοπικές κοινωνίες, στους χώρους δουλειάς, στο χώρο του συνδικαλισμού , για να μπορέσουμε ξανά να βρούμε το δρόμο της Αξιοπρέπειας στην ανθρώπινη ζωή και να επανακτήσουμε το κύρος στο χώρο της Δικαιοσύνης» 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.