Δήμος Ελασσόνας: Σύσκεψη για την πολιτική προστασία και τις πυρκαγιές

Ευρεία σύσκεψη για την πολιτική προστασία στο Δήμο Ελασσόνας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Απριλίου στο Δημαρχείο Ελασσόνας, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα. Το θέμα της συζήτησης ήταν ο σχεδιασμός και οι δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων εξαιτίας δασικών πυρκαγιών, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2023.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας υποδεχόμενος τους εκπροσώπους των φορέων δήλωσε: «Η πολιτική προστασία αποτελεί βασική προτεραιότητα σε καθημερινή βάση της διοίκησής μας και προσβλέπουμε στη συνέχιση της άριστης συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων. Έως σήμερα δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα στην περιοχή του Δήμου Ελασσόνας, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας καθησυχάζει. Η ευσυνειδησία, η ταχύτητα ανταπόκρισης, η επιχειρησιακή επάρκεια και η υπευθυνότητα όλων των φορέων συνέβαλε και θα συμβάλει και φέτος στο υψηλό επίπεδο της πολιτικής προστασίας στο Δήμο μας. Επιπλέον, οι πρόεδροι των κοινοτήτων ανταποκρίνονται εξαιρετικά στο ρόλο τους και η επικοινωνία μαζί τους, όταν απαιτείται, είναι καθημερινή. Θέλω επίσης να τονίσω τον σημαντικό ρόλο των εθελοντών, οι οποίοι συνέδραμαν και στο προηγούμενο διάστημα της υγειονομικής κρίσης, όσο και του κυνηγετικού συλλόγου και της ομοσπονδιακής θηροφυλακής, οι οποίοι με τις περιπολίες και τα μέσα που διαθέτουν ενημερώνουν άμεσα για τυχόν περιστατικά».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αν. Προϊστ. Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στ. Ελλάδας Κων. Γαβριηλίδης, ο Διοικητής ΔΙ.ΠΥ. Ν. Λάρισας Λ. Κίτσιος, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Λάρισας Β. Καραλής, ο Διοικητής 361 ΠΑΠ Ελασσόνας Αστ. Τσιτσιβάς , ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας Π. Μουταφίδης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελασσόνας  Ελ. Μουλτσιάς, ο Δασάρχης Ελασσόνας Χρ.  Αναστασόπουλος,  η εκπρόσωπος του Δασαρχείου Λάρισας Αν. Μπακαβού, ο Πρόεδρος του Κυνηγ. Συλλόγου Ελασσόνας Αλ.Φλέγγας, ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής Δημ. Νάκας, ο Πρόεδρος και το μέλος της Ένωσης  Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας Βασ.Κακαδιλαρης και Ευα. Παπαευαγγέλου, ο Εκπρόσωπος  Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας στην Ελασσόνα Λαζ. Σερετίδης, ο Πρόεδρος Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Λάρισας και   Προϊστ. Τμ. της Δ/νσης Τ.Υ. Π.Ε. Λάρισας Περιφέρειας Θεσσαλίας Χρ. Καραμπούζης, ο Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου σε Θέματα Οδικής Ασφάλειας Αστ. Δημουλάς, οι αντιδήμαρχοι Αθ. Καλιακούδας, Γ. Κατσιούρας, Χρ. Παπααδημητρίου, η προϊσταμένη πολ. προστασίας Μελ. Δάσιου, η Διευθύντρια ΔΕΥΑ Ελασσόνας Γεω. Σβάρνα, ο Προϊστάμενος Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Κων. Αργυρίου και ο Προϊστάμενος Αγροτικών Υποδομών του Δήμου Ελασσόνας Ιω. Κόνιαρης.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.