ΔΥΠΑ - ΚΠΑ2 Ελασσόνας: “Δύο νέα προγράμματα απασχόλησης ανέργων και νεανικής επιχειρηματικότητας”

Με δελτίο τύπου, η προϊσταμένη της ΔΥΠΑ (πρ. ΟΑΕΔ) – ΚΠΑ2 Ελασσόνας, κα. Μαρία Δημολά, ενημερώνει για δύο νέα πρόγραμμα που οι αιτήσεις έχουν αρχίσει.

 Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

 Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για  δυο νέα προγράμματα:

 1.  Πρόγραμμα Επιχορήγησης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών Απασχόλησης Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών Ηλικίας 18 έως 29 ετών με Έμφαση στις Γυναίκες.

 Ξεκίνησαν  χθες Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 και ώρα 13:00,  η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για τον Γ΄ κύκλο του «Προγράμματος επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 18 έως 29 ετών με έμφαση στις γυναίκες».

 Ο στόχος της 12μηνης δράσης είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 450 νέων ανέργων μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, με έμφαση στις γυναίκες.

 Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 και ώρα 15:00.

 2.Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 5.000 ανέργων, ηλικίας 18-66 ετών, με έμφαση στον τομέα της πράσινης οικονομίας και τις γυναίκες.

 Ξεκίνησαν χθες Τετάρτη 10 Μαΐου και ώρα 11:00,  η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης για το νέο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 5.000 ανέργων, ηλικίας 18-66 ετών, με έμφαση στον τομέα της πράσινης οικονομίας και τις γυναίκες».

 Σκοπός

Η δημιουργία 5.000 νέων, κυρίως «πράσινων» θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή πρόκειται να δραστηριοποιηθούν στον τομέα της πράσινης οικονομίας, με την πρόσληψη ανέργων, εγγεγραμμένων στο μητρώο ανέργων της Δ.ΥΠ.Α.,  ηλικίας 18-66 ετών, με έμφαση στις γυναίκες.

 Δικαιούχοι

Ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα και δραστηριοποιούνται ή πρόκειται να δραστηριοποιηθούν στον τομέα της πράσινης οικονομίας.

 Ωφελούμενοι

Άνεργοι, εγγεγραμμένοι στο μητρώο της Δ.ΥΠ.Α., ηλικίας 18-66 ετών

 Για τις  Δημόσιες  Προσκλήσεις  και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-anoikhta

Α.Ν.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.