Διονύσης Κουρομπίνας: Κοκορομαχία των κυρίων Γάτσα και Ευαγγέλου με μοναδικό θύμα τον Δήμο Ελασσόνας

 Σε δελτίο τύπου, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Κουρομπίνας, αναφέρει:

Η κοκορομαχία των κυρίων Γάτσα και Ευαγγέλου με μοναδικό θύμα τον Δήμο Ελασσόνας.
Σκοπός τους είναι να παραμείνουν διεκδικητές στην κατάκτηση της τοπικής εξουσίας με οποιοδήποτε κόστος χωρίς κανένα σχέδιο για τον τόπο.
Δεν είναι τυχαίο πως ο Δήμος Ελασσόνας έχει τις μεγαλύτερες απώλειες σε πληθυσμό από όλους τους Δήμους του Νομού Λάρισας.
Δεν είναι τυχαίο πως δεν βλέπουμε σχεδόν τίποτα να αλλάζει τριγύρω μας.
Δεν είναι τυχαίο που δεν διεκδικούν τίποτα ουσιαστικό για έναν τόπο που η φθορά του είναι δυστυχώς μεγάλη.
• Καμία προσπάθεια για την Σήραγγα στην Μελούνα.
• Καμία προσπάθεια για την ολοκλήρωση του φράγματος του Αγιονερίου.
• Μηδενική μέριμνα για παραγωγή και εξοικονόμηση ενέργειας.
• Κανένας σχεδιασμός για την άρδευση.
• Κανένας σχεδιασμός για την αξιοποίηση του κτιρίου του καπνεργοστασίου.
• Στον πιο μεγάλο Δήμο σε έκταση Πανελληνίως θα έπρεπε τα μηχανήματα της αγροτικής οδοποιίας να δουλεύουν πυρετωδώς, ακόμη και με βάρδιες. Είναι φανερό πως ο Δήμος μας λόγω του ορεινού όγκου, της μορφολογίας του εδάφους και της μεγάλης έκτασης χρειάζεται εκτός των άλλων μηχανημάτων και μπουλντόζα.
• Προσπάθεια αξιοποίησης του Ολύμπου με ερασιτεχνισμούς.
Αυτά τα εύλογα αιτήματα υποβαθμίζονται, χλευάζονται και αναπτύσσονται θεωρίες αποτρεπτικές σε επίπεδο αστικών μύθων.
Αλλά πώς να γίνει κάποιος διεκδικητικός όταν κλείνει το μάτι σε όλους τους υποψήφιους βουλευτές και περιφερειάρχες ενώ ειδικά μετά από σεισμό θα έπρεπε να πιεσθεί ιδιαιτέρως η κεντρική εξουσία για βοήθεια σε μία πολύπαθη περιοχή.
Πώς να είσαι ωφέλιμος για τον τόπο σου όταν κατά κανόνα ευχαριστείς παρά απαιτείς.
Γιατί τα κριτήρια χρηματοδότησης να είναι κυρίως πληθυσμιακά και όχι συνδεδεμένα με το εύρος της έκτασης του Δήμου, όταν έχεις να συντηρήσεις ένα τεράστιο οδικό, υδρευτικό, αρδευτικό και οδοφωτιστικό δίκτυο με τεράστιες απόστασεις όπως Καρυά μέχρι Μεγ. Ελευθεροχώρι.
Πώς να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία παιδιά φτωχών οικογενειών όταν προτεραιότητα έχει το παιδί που ο μπαμπάς ή μαμά του ελέγχει κάποιους ψηφοφόρους?
Πώς να βοηθηθεί ο τόπος αν οι Δήμαρχοι ακόμη και στις τάξεις των υπαλλήλων τους προωθούν την μισαλλοδοξία και τις κλίκες?

Τόσα χρόνια αναλωνόμαστε αν παράδειγμα φταίει ο πρώην δήμαρχος που υπέγραψε σύμβαση με 63% έκπτωση για το αποχετευτικό της Κρανιάς ή αν φταίει ο τωρινός που δεν βρήκε τρόπο να συνεχισθεί η συνεργασία με τον εργολάβο και να τελειώσει το έργο ενώ ταυτόχρονα ακυρώνουμε τον διαγωνισμό για το φωτοβολταικό πάρκο με διάφορες προφάσεις .
Αν ο ξενώνας – ερείπιο στην Καρυά ενοικιασθεί για 99 ή50 χρόνια.
Αν θα γίνει γαλακτοκομική σχολή και ποιος ευθύνεται που δεν γίνεται.
Έφτασε ο Δήμος Ελασσόνας να πανηγυρίζει για λίγα μέτρα ασφαλτοστρώσεων, για κάποιες ενεργειακές αναβαθμίσεις κτιρίων ή για οτιδήποτε κανονικά θα έπρεπε να είναι αυτονόητο.
Η αξιωματική αντιπολίτευση αναλώνεται στην μικροπολιτική και αποφεύγει φλέγοντα θέματα ακόμη και με στημένη αποχώρηση από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η εγκατάλειψη των χωριών συνεχίζεται.
Τρανταχτό παράδειγμα το Λιβάδι που ο πληθυσμός του είναι το 1/3 της Ελασσόνας και το καλοκαίρι το ½, δαπανώνται τα αντίστοιχα χρηματικά στο Λιβάδι ποσά που δαπανώνται στην Ελασσόνα? Ούτε το 5%!!
Αυτό το μοτίβο διοίκησης δεν μπορεί να συνεχισθεί.
Η αλλαγή είναι αναγκαία και μετά τις βουλευτικές εκλογές θα υπάρξουν εξελίξεις οι οποίες δύσκολα θα τιθασευτούν από συμφέροντα και κομματικούς μηχανισμούς.
‘’Να ασχοληθείς με την πολιτική και να φύγεις φτωχότερος’’
Με τιμή και αξιοπρέπεια
Ο Ανεξάρτητος Δημ. Σύμβουλος
Κουρομπίνας Διονύσης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.