Ο Ελασσονίτης διασώστης Νίκος Μπαρλαγιάννης τιμήθηκε στη μεγάλη γιορτή του ΕΕΣ για την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (φωτ.)

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, η μεγάλη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου, τιμώντας την επέτειο  γέννησης του μεγάλου ιδεολόγου, ακτιβιστή και ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού, Ερρίκου Ντυνάν.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του ΕΕΣ Dr. Αντώνιος Αυγερινός τίμησε με την Ανώτερη Τιμητική Διάκριση του Χρυσού Σταυρού, μετά χρυσού κλάδου Δάφνης, την κα Μαριάννα Λάτση για το φιλανθρωπικό της έργο.

Παράλληλα, τιμήθηκαν οι Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την πολύπλευρη ανθρωπιστική τους προσφορά προς την Ελληνική κοινωνία.  Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο Ελασσονίτης Εθελοντής Διασώστης Νίκος Μπαρλαγιάννης. Μάλιστα, ο Πρόεδρος του ΕΕΣ Dr. Αντώνιος Αυγερινός, αναφέρθηκε στο Περιφερειακό Τμήμα Ελασσόνας, για τις πλούσιες δράσεις του.

Στον περιβάλλοντα χώρο του Ζαππείου Μεγάρου υπήρχε μεγάλη έκθεση οχημάτων και εξοπλισμού του Ε.Ε.Σ., όπου το κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους «Ήρωες της διπλανής πόρτας» και να ενημερωθεί αναλυτικά για το έργο τους. 

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.