Γιορτή της Μητέρας: Εκδηλώσεις με μουσική και αφήγηση παραμυθιών από το Δήμο Ελασσόνας

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας (ΟΚΠΑΠ) του Δήμου Ελασσόνας διοργανώνει αυτή την Κυριακή 14 Μάϊου και ώρα 11:30 π.μ. στην Αίθουσα Θεάτρου Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη εκδήλωση για τον εορτασμό της Γιορτής της Μητέρας, με τη συμμετοχή των παιδιών των Παιδικών Σταθμών του δήμου και δωρεάν είσοδο για όλους.

Στην εκδήλωση η συγγραφέας-παιδαγωγός κ. Λητώ Τσακίρη-Παπαθανασίου, θα αφηγηθεί τις ιστορίες των δύο βιβλίων της, τα οποία κυκλοφορούν υπό την αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων, «Οι καλύτεροι γονείς του κόσμου» και το «Η Ζιζή η λαγουδίνα και η μικρή της μπαλαρίνα», την οποία αφήγηση θα πλαισιώσουν τα τμήματα του Μουσικού Συλλόγου “musicArte” και συγκεκριμένα το «babymusicArte» τμήμα μουσικής προπαιδείας και μουσικού νηπιαγωγείου, καθώς και το προκαταρκτικό τμήμα της παιδικής χορωδίας του συλλόγου υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Κωνσταντίνου Μάτη και τη συνοδεία στο πιάνο από την μουσικοπαιδαγωγό κ. Έφη Φαρμάκη.  

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία μέσα από την αφήγηση των παιδικών βιβλίων, τη συμμετοχή των μικρών παιδιών των παιδικών σταθμών του δήμου, αλλά και τη μουσική επένδυση της εκδήλωσης, να αντιληφθούν την αξία των παραμυθιών στη ζωή των παιδιών και πώς μπορούν με οδηγό τη φαντασία, την τρυφερότητα να μεταδώσουν πολύτιμα μηνύματα και την ίδια ώρα να χτίσουν ουσιαστική επικοινωνία και σχέσεις εμπιστοσύνης μέσα στην οικογένεια τους, με τον σημαντικότερο ρόλο μέσα σε αυτή της μητέρας.  

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.