Ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ , κ. Νίκος Ντόλας, στον ΣΘΕΒ: «Το ενεργειακό κόστος και η έλλειψη εργατικού δυναμικού στο επίκεντρο των Θεσσαλικών επιχειρήσεων»

Τον Σύνδεσμο Θεσσαλών Βιομηχάνων (ΣΘΕΒ) επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Λάρισας, κ. Νίκος Ντόλας. Κατά την επίσκεψή του συναντήθηκε με τη Γενική Διευθύντρια κα Έλενα Καματέρη, με την οποία συζήτησαν σημαντικά ζητήματα που αφορούν στις επιχειρήσεις του Νομού Λάρισας και της Θεσσαλίας.

Η κα Καματέρη ανέπτυξε στον κ. Ντόλα, τους τομείς στους οποίους ο ΣΘΕΒ υποστηρίζει τα μέλη του. Μεταξύ αυτών, οι σημαντικότεροι αφορούν στη σύσφιξη σχέσεων, στις συνέργειες, στην επιμόρφωση επιχειρήσεων και εργαζομένων, στην προώθηση επιχειρηματικότητας, στη δικτύωση, στην ενημέρωση, στην υποστήριξη της επιχειρηματικής αλληλεγγύης. Επιπρόσθετα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από την κα Καματέρη, στα ζητήματα που καλούνται οι επιχειρήσεις να διαχειριστούν, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους στο σύγχρονο περιβάλλον. Ως πιο σημαντικά αναφέρθηκαν το υψηλό ενεργειακό κόστος της τελευταίας περιόδου -στο οποίο συμβάλλει και η έλλειψη δικτύων- καθώς και η έλλειψη εργατικού δυναμικού -ιδιαίτερα τεχνικού προσωπικού και ανειδίκευτων εργατών-.

Ο κ. Ντόλας με τη σειρά του, αναγνώρισε τη σημασία της συμβολής του Οργανισμού (ΣΘΕΒ) σε επίπεδο υποστήριξης και ενημέρωσης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, ειδικά σε μία περίοδο όπου ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η πράσινη ανάπτυξη αποτελούν τις βασικές ευρωπαϊκές και διεθνείς επιταγές. Εντός αυτού του πλαισίου, η προσαρμοστικότητα στις νέες συνθήκες, τόσο των επιχειρήσεων όσο και των εργαζομένων σε αυτές, είναι το κύριο διακύβευμα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή συνέχεια των θεσσαλικών επιχειρήσεων και η περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Σημειώνεται ότι, ο ΣΘΕΒ είναι ένας οργανισμός με μακρά πορεία στον χρόνο, καθώς ιδρύθηκε το 1957, με πρώτο Πρόεδρο τον Φώτιο Παππά. Ως οργανισμός (ΝΠΙΔ), όλα αυτά τα χρόνια έχει πραγματοποιήσει σημαντικό έργο για τα μέλη του, τις επιχειρήσεις του Νομού Λάρισας και της Θεσσαλίας. Σήμερα αριθμεί 250 και πλέον, ενεργά μέλη.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.