Ευαγγέλου: Ο απερχόμενος δήμαρχος υποβαθμίζει και απαξιώνει την λειτουργία της Γαλακτοκομικής Σχολής

 Σε ανακοίνωση του αναφορικά με την έναρξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων μέσω Κέντρου Δια βίου Μάθησης για την Σχολή Γαλακτοκομίας, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας και επικεφαλής της παράταξης «Αλλάζουμε» Νίκος Ευαγγέλου σημειώνει:

«Ο απερχόμενος δήμαρχος, αφού για μια ολόκληρη θητεία επέδειξε μηδενικό ενδιαφέρον για την Σχολή Γαλακτοκομίας, αποφάσισε λίγους μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές να δείξει πως ασχολείται. Ανακοίνωσε και ξεκίνησε εκπαιδευτικά προγράμματα μέσω Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) με θέμα «Γαλακτοκομία-Τυροκομία» και «Αγροδιατροφική Κληρονομιά και Επιχειρηματικότητα». Με τον τρόπο αυτό υποβαθμίζει και απαξιώνει το πρότζεκτ για την λειτουργία Γαλακτοκομικής Σχολής, την οποία έχει τόσο ανάγκη η Ελασσόνα λόγω της σχετικής επιχειρηματικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται στην περιοχή μας.

Τα ΚΔΒΜ είναι επί της ουσίας ένας κύκλος σεμιναρίων που για τις ώρες που θα παρακολουθήσει κάποιος ώστε να ενημερωθεί για ένα αντικείμενο, παίρνει μια βεβαίωση παρακολούθησης και μόνον! Με τον τρόπο αυτό ο απερχόμενος δήμαρχος κοροϊδεύει τους πολίτες της Ελασσόνας οι οποίοι θέλουν να ασχοληθούν με τον εν λόγω κλάδο.

Η Γαλακτοκομική Σχολή πρέπει και θα γίνει ΙΕΚ -μόλις εμείς αναλάβουμε το τιμόνι του δήμου- το οποίο μετά από διετή φοίτηση, θα μπορεί να παρέχει πτυχίο, αφού πρώτα ο σπουδαστής περάσει την εξεταστική διαδικασία. Το ΙΕΚ θα είναι υπό την εποπτεία του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, του πλέον αρμόδιου φορέα για τον πρωτογενή τομέα της χώρας μας. Τα πτυχία των ΙΕΚ υπολογίζονται ως τίτλοι μεταλυκειακών σπουδών σε διαγωνισμούς του δημοσίου, σε αντίθεση με τις βεβαιώσεις των ΚΔΒΜ. Εμείς θα δημιουργήσουμε καταρτισμένο προσωπικό και θα ενδυναμώσουμε τον αγροδιατροφικό τομέα της περιοχής μας, ώστε να επεκτείνει την δραστηριότητά του. 

Δεν χωρούν παιχνίδια με την Γαλακτοκομική Σχολή κύριε Γάτσα. Σύντομα θα αποτελείτε παρελθόν και αυτό το σημαντικό πρότζεκτ για τον τόπο, θα ξεκινήσει την λειτουργία του πάνω σε στέρεες βάσεις και θα δώσει στην οικονομία εξειδικευμένο προσωπικό με πτυχίο και όχι βεβαιώσεις παρακολούθησης».


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.