Θωμάς Παπαλιάγκας από το Λιβάδι Ελασσόνας: «Παραδειγματικός ο συνδυασμός παράδοσης και σύγχρονης ζωής στο Λιβάδι Ελασσόνας»

Ιδιαίτερα θερμή και μαζική ήταν η υποδοχή που επεφύλαξαν την περασμένη Κυριακή, στον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Θωμά Παπαλιάγκα οι κάτοικοι στο Λιβάδι Ελασσόνας.

«Τίποτα πιο χρήσιμο και τίποτα πιο ενδιαφέρον, από το να ακούς  και να μαθαίνεις από τους ανθρώπους που ζουν στον τόπο τους.

Η πολιτική αλλά και οι πολιτικοί, θα είχαν να κερδίσουν πολλά, αν έδιναν την πρέπουσα σημασία και αξία  στα λόγια, τις αγωνίες, τον πόνο της καθημερινότητας των ανθρώπων που επιμένουν να κρατούν ζωντανή την επαρχία και τα χωριά μας» δήλωσε ο κ. Παπαλιάγκας.

«Συζητήσαμε για πολλή ώρα με τους ανθρώπους στο Λιβάδι για την πολιτική επικαιρότητα, τις εξελίξεις και το ζητούμενο αυτών των εκλογών. Συζητήσαμε όμως και για την καθημερινότητα των ανθρώπων στην περιοχή, τις δυσκολίες τους, τα παράπονά τους και τις ανησυχίες τους. Άνθρωποι αποφασισμένοι να μείνουν στα μέρη τους και αποφασισμένοι να διεκδικήσουν αυτά που η πολιτεία οφείλει να τους δώσει.

Ακρίβεια, μισθοί και συντάξεις, τα προβλήματα της κτηνοτροφίας και γενικότερα του πρωτογενούς τομές, η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και τα κίνητρα για τους νέους που πρέπει να ξαναβρεθούν στα χωριά τους κυριάρχησαν στη συζήτηση.

Το Λιβάδι όμως, αν και ένα από τα πιο απομακρυσμένα χωριά του νομού μας, αποτελεί και ένα παράδειγμα για το πώς μπορεί να υπάρχει ζωή και δραστηριότητα στον τόπο, πως η παράδοση μπορεί να παντρεύεται με τη σύγχρονη ζωή και τις νέες αναγκαιότητες, πως η ανάπτυξη μπορεί να έχει αποτελέσματα όταν υπάρχει διάθεση,  οργάνωση και σωστός προγραμματισμός» κατέληξε ο υποψήφιος βουλευτής.

Νωρίτερα το πρωί ο κ. Παπαλιάγκας παρακολούθησε τις θρησκευτικές εκδηλώσεις με τις οποίες η Ελασσόνα τίμησε τη μνήμη του Αγίου Αρσενίου.

Τις θρησκευτικές εκδηλώσεις στον φερώνυμο ιερό ναό της Ελασσόνας λάμπρυναν με την παρουσία τους 3 ιεράρχες και συγκεκριμένα, συγχοροστάτησαν οι σεβασμ. Μητροπολίτες, Κοζάνης και Σερβίων κ.Παύλος, Γρεβενών κ.Δαυίδ και Ελασσώνος κ. Χαρίτων. 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.