Κόκκαλης για Εργατική Πρωτομαγιά: Με Μητσοτάκη ισοπεδώθηκαν εργασιακά δικαιώματα στο βωμό μίας επίπλαστης ανάπτυξης για λίγους

 Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην πλατεία Ρήγα Φεραίου συμμετείχε χθες, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κι εκ νέου υποψήφιος κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κόκκαλης τόνισε τα εξής: «Η ημέρα αυτή είναι επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε και τα μηνύματά της αποτελούν από σημαντικά διακυβεύματα των επικείμενων εκλογών. Γιατί ήταν η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που με σημαία τον νεοφιλελευθερισμό ουσιαστικά κατάργησε το οκτάωρο, νομιμοποίησε τις απλήρωτες υπερωρίες, φέρνοντας την εργοδοτική ασυδοσία.

Πλέον ζούμε σε μία «σύγχρονη» εποχή που όμως πολλοί εργαζόμενοι βιώνουν συνθήκες μεσαίωνα, εργάζονται Κυριακές, δωδεκάωρα, ξενύχτια, χωρίς τις αντίστοιχες αμοιβές, στο βωμό της «ανταγωνιστικότητας» και της επίπλαστης «ανάπτυξης» που όμως αφορά τις τσέπες των λίγων ημετέρων της κυβέρνησης.

Εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αντιτείνουμε με την πρότασή μας απέναντι σ’ αυτή τη λαίλαπα, ένα νέο εργασιακό «χάρτη», με επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ανασυγκρότηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά και κατάργηση των αντεργατικών νόμων Βρούτση και Χατζηδάκη.

Επιπρόσθετα, δεσμευόμαστε επίσης άμεσα για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και κατά 10% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Είναι μερικά από τα πολλά σημαντικά βήματα που πρέπει να γίνουν για να αποδοθεί δικαιοσύνη και στην αγορά εργασίας».


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.