Ε. Λιακούλη από Αγ. Αθανάσιο Χάλκης: «Η αγάπη, φάρμακο κοινωνικής συνοχής»

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στη Χάλκη του Δήμου Κιλελέρ, παρευρέθηκε το απόγευμα της Πρωτομαγιάς, η τ. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και υπ. Βουλευτής Λάρισας,  Ευαγγελία Λιακούλη.

Μετά το πέρας του Εσπερινού για τον εορτασμό της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου και αφού έλαβε μέρος στην περιφορά της Ιερής Εικόνας, η υπ. Λαρισαία Βουλευτής δήλωσε τα εξής:

«Εύχομαι σε όλες και όλους Καλό Μήνα, Χρόνια Πολλά και Αναστάσιμα.

Ανάσα ευλογίας σήμερα εδώ στη Χάλκη, μέσα στον “ίλιγγο” της προεκλογικής περιόδου. Είμαστε τυχεροί όσοι έχουμε γεννηθεί και ανατραφεί στα χώματα του Κιλελέρ, γιατί με αφορμή αυτές τις μικρές γιορτές, ξυπνούν μέσα μας όλες οι θύμησες των παιδικών αγροτικών μας χρόνων, στις μικρές εκκλησιές και στα πανηγύρια, στις ανθισμένες αυλές και στα πατροπαράδοτα έθιμα, με τα τραπέζια στα ανοιχτά σπιτικά που, μπορεί να ήταν φτωχικά σε υλικά αγαθά, αλλά πλούσια σε αγάπη και ανθρωπιά.

Από φτωχική οικογένεια, όπως τόσες και τόσες οικογένειες στον Τόπο μας, ξεκίνησε και ο Μέγας Αθανάσιος, για να εξελιχθεί, με τη βοήθεια της Θείας Χάριτος, σε Πατριάρχη Αλεξανδρείας και να κατορθώσει να χαραχθεί στην αιωνιότητα για το νικηφόρο αγώνα του, ενάντια στην αίρεση του Αρειανισμού

Είθε ο Μέγας Αθανάσιος, που τέθηκε στο στόχαστρο συκοφαντιών, επιθέσεων και διωγμών, να φυλάττει κάθε αδικημένο, να εξοπλίζει με πνευματικό σθένος κάθε συκοφαντούμενο, και να φωτίζει κάθε ψυχή στο δρόμο της αγάπης, της συγχώρεσης και της αλληλεγγύης».

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.