Γιάννης Καριπίδης: Οι γυναίκες-μητέρες μέσα στην κοινωνία και την καθημερινότητα προσφέρουν τα μέγιστα προς όλους μας

 Η γιορτή της μητέρας είναι μια υπέροχη ευκαιρία να δείξουμε την εκτίμηση μας, στις γυναίκες-μητέρες, που μέσα στην κοινωνία και την καθημερινότητα προσφέρουν τα μέγιστα προς όλους μας.

Η αγάπη, η έμπνευση και το σωστό παράδειγμα αποτελούν τα πρώτα δείγματα φροντίδας της μητέρας προς τα παιδιά της, ενώ η εκτίμηση και ο σεβασμός στο πρόσωπο της αποτελούν ιερή υπoχρέωση από την πλευρά μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεσμεύεται:
- Nα αποδώσει σε 900.000 γυναίκες το επίδομα μητέρας (πρώην επίδομα παιδιού), το οποίο θα λαμβάνουν από τη γέννηση του παιδιού τους μέχρι τα 24 του χρόνια, ανεξαρτήτως σπουδών, και από τη συντάξιμη ηλικία τους εφ’ όρου ζωής.
- Να αυξήσει το επίδομα μητέρας για το 2ο παιδί, από τα 70 ευρώ στα 105 ευρώ/μήνα, και να διευρύνει τα εισοδηματικά κριτήρια χορήγησης.
- Να εξισώσει την άδεια μητρότητας στις εργαζόμενες ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.
- Να επεκτείνει το επίδομα μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες ελεύθερες επαγγελματίες και αγρότισσες, από τους 4 στους 9 μήνες.
- Να καθιερώσει άδεια μητρότητας σε αυτοαπασχολούμενες, ελεύθερες επαγγελματίες και αγρότισσες.
- Να νομοθετήσει ρύθμιση που θα ενισχύσει την ενημέρωση των Υπηρεσιών Παιδικής Προστασίας για περιστατικά κακοποίησης και παραμέλησης παιδιού.

Καριπίδης Γιάννης
Υποψήφιος Βουλευτής Νομού Λάρισας
ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.