Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Λάρισας στην Ελασσόνα

 Συνάντηση με μέλη του Διοικητικού συμβουλίου του συνεταιρισμού Ελασσόνας, τον πρόεδρο Στούπα Αθανάσιο , τα μέλη Γαλάρη Γιάννη , Κυριλίδη Γιώργο και Μηνά Θεόδωρο είχε κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Λάρισας αποτελούμενο από τους Γκουντόπουλο Γρηγόριο, Έξαρχο Βασίλη , Τολίκα Μιχάλη και στελέχη της Τοπικής οργάνωσης Ελασσόνας.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες λόγο του πολύ υψηλού κόστους παραγωγής , της αδυναμίας διάθεσης των αμυγδάλων και των καρυδιών σε ικανοποιητικές τιμές , της μεγάλης έλλειψης ρευστότητας και των καθυστερήσεων πληρωμής διαφόρων ενισχύσεων.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση των εφαρμοστηκών αποφάσεων για την υλοποίηση του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2023-2027 και την έναρξη υποβολής των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης με κίνδυνο απώλειες πόρων από τους αγρότες.

Η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης πελαγοδρομεί και ήδη διατυπώνονται σκέψεις για την ανάγκη τροποποιήσεων του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης πριν ακόμα αρχίσει η υλοποίηση του , γεγονός που δείχνει την ανεπάρκεια της αγροτικής πολιτικής της Ν.Δημοκρατίας.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκαν στις προτάσεις της παράταξης για την μείωση του κόστους παραγωγής , την στήριξη των αμυγδαλοπαραγωγών  για την απώλεια εισοδήματος όπως έγινε και σε άλλα προϊόντα , την βελτίωση των κανονισμών του ΕΛΓΑ που αποτελεί μεγάλη προτεραιότητα λόγω της κλιματικής κρίσης , τα κίνητρα για την στήριξη των συνεταιρισμών και των ομάδων παραγωγών και στις προτάσεις για την άμεση εφαρμογή των διάφορων μέτρων του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2023-2027 (σχέδια βελτίωσης , βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία , νέοι αγρότες)  και την έγκαιρη πληρωμή των προβλεπόμενων ενισχύσεων.

Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα με την ύπαιθρο σε μαρασμό και μειωμένα τα εισοδήματα των αγροτών ,  τόνισαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.