Κόκκαλης σε χωριά της ορεινής Ελασσόνας: «Η ερημοποίηση είναι ήδη εδώ, απαιτούνται άμεσα μέτρα στήριξης»

 Στην ορεινή Ελασσόνα, σε Κεφαλόβρυσο, Λουτρό, Κρανιά και Βαλανίδα είχε επαφές με πολίτες την Τρίτη, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και εκ νέου υποψήφιος, κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Ο κ. Κόκκαλης αφουγκράστηκε τους προβληματισμούς των τοπικών κοινωνιών, σημειώνοντας ο ίδιος πως «η ερημοποίηση είναι ήδη εδώ και οι συνέπειές της καταστροφικές. Δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη αυτά τα τέσσερα χρόνια, φέρει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση εξαθλίωσης στην οποία οδηγείται η ύπαιθρος.

Η επαρχία Ελασσόνας έχει τεράστια δυναμική, διαθέτει όλα εκείνα τα εφόδια για να αποτελέσει περιοχή πρότυπο σε ανάπτυξη. Χρειάζεται όμως στήριξη. Απαιτούνται έργα υποδομής και υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα, των κτηνοτρόφων και των αγροτών. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως δυναμικές καλλιέργειες όπως τα καρύδια και τα αμύγδαλα παραμένουν απούλητα, απειλώντας να τινάξουν στον αέρα οικογένειες.

Απαιτούνται ουσιαστικά κίνητρα λοιπόν, για να επιστρέψουν οι νέοι στη γη και στα χωριά. Κίνητρα όπως η γενναία δημογραφική ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού με φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις, με θεσμικές διευκολύνσεις στους νέους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Είχα πρωτοστατήσει για την ίδρυση της Γαλακτοκομικής Σχολής Ελασσόνας, γιατί πιστεύω ακράδαντα πως η επαρχία Ελασσόνας, η πόλη και τα χωριά της, έχουν τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης μέσα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτουν και φυσικά μέσα από το ισχυρό brand του Ολύμπου».

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.