Κόκκαλης σε χωριά της Ελασσόνας: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «σπέρνει» φωτοβολταϊκά και μαραζώνει την κτηνοτροφία

«Στο όνομα της «πράσινης» ανάπτυξης, η κυβέρνηση Μητσοτάκη «σπέρνει» αδιακρίτως φωτοβολταϊκά πάρκα στα ορεινά της Ελασσόνας και οδηγεί σε μαρασμό την κτηνοτροφία, έναν ιδιαίτερα δυναμικό κλάδο στην περιοχή» τόνισε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κι εκ νέου υποψήφιος κ. Βασίλης Κόκκαλης, κατά τις επαφές που είχε με πολίτες σε χωριά της Ελασσόνας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης βρέθηκε σε Γεράνεια, Κοκκινόγη και Καλλιθέα. Εκεί συζήτησε με τους κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σε δήλωσή του τόνισε πως «οι καθημερινές επαφές σε χωριά που βρίσκονται απομακρυσμένα από τα μεγάλα αστικά κέντρα, μου δείχνουν με εμφατικό τρόπο το πώς το «επιτελικό κράτος» του κ. Μητσοτάκη, έχει δημιουργήσει μία χώρα δύο ταχυτήτων, αφήνοντας την επαρχία στην τύχη της.

 

Είτε μιλώντας για τις ανύπαρκτες υποδομές, είτε για την απουσία κινήτρων ώστε να επιστρέψουν οι νέοι στα χωριά, αλλά κυρίως για το «χτύπημα κάτω από τη μέση» στην κτηνοτροφία, που αποτελεί τη βασική πηγή εισοδήματος στα χωριά της Ελασσόνας. Αντί να υπάρξουν μέτρα που θα στηρίξουν αυτούς τους ανθρώπους που σε αντίξοες συνθήκες παράγουν πρωτογενή πλούτο, που τόσο έχει ανάγκη η οικονομία μας, ο κ. Μητσοτάκης άφησε ανεξέλεγκτα τους ημετέρους του στην Αθήνα, να «σπέρνουν» φωτοβολταϊκά πάρκα σε δημόσιους βοσκοτόπους, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στη βιωσιμότητα της κτηνοτροφίας. Έτσι οδηγούμαστε νομοτελειακά στην εγκατάλειψη από αρκετούς, του επαγγέλματος στα επόμενα χρόνια.

Την ίδια ώρα, συνεχίζει να αντιμετωπίζει με διαφορετικά μέτρα και σταθμά και τους γεωργούς, μοιράζοντας τις αποζημιώσεις με ψηφοθηρικά και όχι αντικειμενικά κριτήρια. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των καρυδιών στην Ελασσόνα.

 

Οι πολίτες λοιπόν πλέον έχουν ζήσει τέσσερα χρόνια στο πετσί τους τι σημαίνει κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και στις 21 Μαΐου θα στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα πολιτικής προοδευτικής αλλαγής.

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία λέμε ότι άμεσα θα μπει ένα ξεκάθαρο και αυστηρό θεσμικό πλαίσιο σε ότι αφορά τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Λέμε επίσης ότι θα ολοκληρωθεί τάχιστα η διαδικασία αλλαγής κανονισμού του ΕΛΓΑ, που ενώ δρομολογήθηκε επί των ημερών μου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έμεινε στα συρτάρια από τη Νέα Δημοκρατία, γιατί προφανώς δε βόλευε τον ψηφοθηρικό τρόπο διακυβέρνησης της».

     


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.