Κέλλας από Λάρισα: Χτίζουμε με αυτοπεποίθηση την Ελλάδα του μέλλοντος

Χιλιάδες πολίτες τίμησαν τον Χρήστο Κέλλα στην κεντρική προεκλογική ομιλία του στην πόλη της Λάρισας. Ο βουλευτής της ΝΔ ευχαρίστησε τις Λαρισαίες και τους Λαρισαίους για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό του και αναφέρθηκε στα επιτεύγματα αλλά και στο «Αύριο» της πρωθυπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναφορικά με την οικονομική ανόρθωση μεταξύ 2019-2023, σημείωσε πως η κυβέρνηση, παρότι αντιμετώπισε διαδοχικές εξωγενείς κρίσεις, μείωσε σε ρυθμό ρεκόρ το δημόσιο χρέος και εξασφάλισε τη σταθερή ανάπτυξη της οικονομίας. Ειδικότερα αναφέρθηκε στη μείωση της ανεργίας κατά 8% και στη δημιουργία 300.000 νέων θέσεων εργασίας.

Επισήμανε πως η κυβέρνηση μείωσε 50 φόρους και εισφορές, μεταξύ των οποίων τον φορολογικό συντελεστή φυσικών προσώπων από 22% σε 9% και την προκαταβολή φόρου από 100% σε 55%, τον ΕΝΦΙΑ κατά 35%, κατήργησε την εισφορά αλληλεγγύης και ανέστειλε την καταβολή ΦΠΑ στην οικοδομή.

Ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε στην αύξηση μισθών και συντάξεων για την ερχόμενη τετραετία. Συγκεκριμένα, σημείωσε πως ο μέσος μισθός πρόκειται να αυξηθεί κατά 25% και ο κατώτατος στα 950€, ενώ προβλέπεται μείωση της ανεργίας κατά 8% μέσω της υψηλής κατάρτισης 700.000 ατόμων. Τόνισε, δε, πως η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη αύξησε τον κατώτατο μισθό κατά 20% από 650€ σε 780€ και τις συντάξεις κατά 8%, ενώ παράλληλα διέθεσε πόρους για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που συνιστούν το 3ο υψηλότερο πακέτο μέτρων στήριξης στην Ευρωζώνη και το 4ο στον κόσμο ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Ο Χρήστος Κέλλας χαρακτήρισε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας «έμπρακτα φιλοαγροτική», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, και με δική του παρέμβαση, με καταβολή ενισχύσεων σε σειρά προϊόντων, που καλλιεργούνται στο νομό.

Υπογράμμισε, ακόμη, τις μειώσεις φορολογίας μελών συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών κατά 50%, καθώς και την επαναφορά του αγροτικού πετρελαίου που είχε καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά την κτηνοτροφία, αναφέρθηκε στους αυστηρούς ελέγχους, με τους οποίους μπήκε τέλος στα «βαφτίσια» γάλακτος και λοιπών προϊόντων και στις καλύτερες τιμές σε γάλα και κρέας.

Ο Λαρισαίος βουλευτής, αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο για την Υγεία και την Παιδεία. Ιδιαίτερα σε σχέση με τη Λάρισα, εστίασε στην ενίσχυση που υπήρξε στις ιατρικές δομές, στην ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των νοσοκομείων και στη μέριμνα της στελέχωσής τους με μόνιμο και επικουρικό προσωπικό. Στον τομέα της Παιδείας, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη σύσταση Πειραματικού Σχολείου και στη λειτουργία Πρότυπου Γυμνασίου και Λυκείου τη νέα χρονιά καθώς και στο σύγχρονο Ειδικό Σχολείο που εγκαινιάστηκε το 2020. Επίσης, σημείωσε ότι και στον τομέα του Πολιτισμού δόθηκε προτεραιότητα στην αποκατάσταση του Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας, έργου με προϋπολογισμό 13,5 εκ. ευρώ. 

Ο κ. Κέλλας χαρακτήρισε τη διακυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη «πατριωτική», κατά την οποία η Ελλάδα επεκτάθηκε και αναβάθμισε τη θέση της στο διεθνές σύστημα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας, με την προμήθεια των Rafale, των φρεγατών Belharra, την αναβάθμιση των F-16 και το πρόγραμμα F-35. Σε σχέση με την πολιτική ασύλου και την κατακόρυφη μείωση των μεταναστευτικών ροών, τόνισε πως η φύλαξη των συνόρων συνιστά «ιερή» υποχρέωση που απορρέει από τις θυσίες των αγωνιστών του έθνους.

Ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε, ακόμη, στα πεπραγμένα της κυβέρνησης στους τομείς της δημόσιας τάξης και διοίκησης. Συγκεκριμένα, σημείωσε πως, χάρη στο έργο της αστυνομίας, καταργήθηκαν τα «άβατα» στα μεγάλα αστικά κέντρα και αποκαταστάθηκε το άσυλο ιδεών στα πανεπιστήμια, ενώ, με τη σύσταση της Εναίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr), βελτιώθηκε η καθημερινότητα των πολιτών. Ωστόσο, τόνισε ότι είναι απαραίτητο να γίνουν αλλαγές στην επιλογή υπαλλήλων σε θέσεις ευθύνης και στην κατάρτιση του προσωπικού της δημόσιας διοίκησης, για τις οποίες έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός για τη νέα τετραετία, ώστε να εξαλειφθεί το «βαθύ» κράτος.

Ο Χρήστος Κέλλας, κλείνοντας την ομιλία του, σημείωσε πως η Νέα Δημοκρατία χτίζει με αυτοπεποίθηση και σε γερές βάσεις την Ελλάδα του μέλλοντος, με προοπτικές για όλους και ιδιαίτερα για τη νέα γενιά, καταλήγοντας:

«Με αίσθημα ευθύνης για το μέλλον του τόπου μας, σας καλώ να μας εμπιστευτείτε ξανά, δίνοντας ισχυρή εντολή διακυβέρνησης στον Κυριάκο Μητσοτάκη κι ανανεώνοντας την εμπιστοσύνη σας προς το πρόσωπό μου.

Υπόσχομαι ότι θα τιμήσω την ψήφο σας και θα σας εκπροσωπώ ως σύνολο αλλά και καθέναν και καθεμιά ξεχωριστά!

Γνωρίζετε ότι δεν δίστασα να συγκρουστώ ακόμη και με συναδέλφους μου στη κυβέρνηση, για τα δίκαια αιτήματα του νομού και της πόλης μας, ειδικά όταν διαπίστωσα ότι διχάζεται η κοινωνία της Λάρισας.

Σας καλώ, λοιπόν, να πορευτούμε μαζί, για να έχει ο νομός μας δυνατή φωνή στην εθνική αντιπροσωπεία! Να προχωρήσουμε σταθερά, τολμηρά μπροστά, με σιγουριά για το αύριο!».

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.