Λαρισαίοι αμυγδαλοπαραγωγοί σε απόγνωση – Στο πλευρό τους ο Κόκκαλης: «Δικαιοσύνη και στις αποζημιώσεις»

 Στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας βρέθηκαν σήμερα το πρωί της Τρίτης αμυγδαλοπαραγωγοί από την Ελασσόνα και την Αγιά για υποβολή αιτήματος σχετικά με την καταβολή αποζημίωσης στα αμύγδαλα.

Το παρόν έδωσε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Βασιλης Κόκκαλης ο οποίος ζήτησε δικαιοσύνη στις αποζημιώσεις.

Συγκεκριμένα τόνισε: «Ο πρωτογενής τομέας στη χώρα νέα περνά παρά πολύ δύσκολα. Οι αμυγδακοπαραγωγοί βρίσκονται πραγματικά σε απόγνωση. Δικαιοσύνη και στις αποζημιώσεις. Δόθηκε de minimis αποζημίωση στη Μαγνήσια με τη δικαιολογία ύπαρξης ενός μύκητα. Αυτός ο μύκητας υπήρχε και υπάρχει και στο νομό Λάρισας. Καταθέσαμε αίτημα με όλους τους συνεταιρισμούς και με τους δήμους για την αποζημίωση de minimis στους αμυγδαλοπαραγωγούς. Πανστρατιά για το αμύγδαλο. Οφείλει η επόμενη κυβέρνηση να στηρίξει εμπράκτως τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τον πρωτογενή τομέα. Δικαιοσύνη και στις αποζημιώσεις».

Για το αίτημά τους για de minimis στα αμύγδαλα μίλησαν τόσο ο Χρήστος Παπαδημητρίου, αντιδήμαρχος Ελασσόνας και αμυγδαλοπαραγωγός, όσο και ο Bασίλης Σμυρλής, αντιδήμαρχος Αγίας.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

   


Πηγή: onlarissa.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.