Ε. Λιακούλη από Πλατύκαμπο : «Μείναμε μαζί στα δύσκολα, συνεχίζουμε μαζί… »

 Ένα εντυπωσιακό φινάλε στον μαραθώνιο των μεγάλων προεκλογικών ομιλιών της πραγματοποίησε στο χωριό – γενέτειρά της, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και υπ. Βουλευτής Λάρισας,  Ευαγγελία Λιακούλη, γέννημα θρέμμα αγροτικής οικογένειας του Πλατυκάμπου στο Δήμο Κιλελέρ, 

Με την κεντρική πλατεία του Πλατυκάμπου να πλημμυρίζει από τους συντοπίτες της και καταχειροκροτούμενη από αυτούς, η Λαρισαία Βουλευτής και εκ νέου υποψήφια ευχαρίστησε το ενθουσιώδες πλήθος πολιτών «γιατί, και με τη σημερινή σας παρουσία εδώ στο πλευρό μουεπιβεβαιώνετε πως αυτή η διαχρονική σχέση, ο δεσμός εμπιστοσύνης που έχει θεμελιωθεί μεταξύ μας, στηρίζεται σε πολύ βαθιές ρίζες. Μείναμε μαζί στα δύσκολαμοιραστήκαμε πολλά, με γνωρίζετε απέξω και ανακατωτά. Ξέρετε πως ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα εδώ, πιστήστις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ, υπηρέτης της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης που επέλεξα να μην ξεπουλήσω, ακόμα και όταν το “καράβι” έδειχνε να βουλιάζει και οι δήθεν “σύντροφοι”, σαν τα ποντίκια πήδαγαν δεξιά και αριστερά για να σώσουν το “εγώ“τους. Η πολιτική αξίζει για το “ΕΜΕΙΣ”, παίρνει νόημα από το “ΜΑΖΙ”, αποκτά αποτελεσματικότητα μόνο με την ΑΝΘΡΩΠΙΑ, αλλιώς δεν είναι παρά ένα “πουκάμισο αδειανό”».

Επιπλέον, η Ευαγγελία Λιακούλη υπογράμμισε πως «είμαι περήφανη γιατί σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, μπορώ ξανά να σας κοιτάζω στα μάτια, όπως το καλοκαίρι του 2019, όταν μου εμπιστευτήκατε την ιερή εντολή να γίνω η δική σας φωνή στο Κοινοβούλιο. Μια εντολή που τίμησα με κάθε ικμάδα των δυνάμεών μουφέρνοντας μέσα στη Βουλή -δυναμικά, μαχητικά, διεκδικητικά- τις δικές σας ανάγκες. Με αναρίθμητεςκοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες, με κατάθεση εκατοντάδωνΕρωτήσεων στη Βουλή, με καθημερινή συμβολή στην παραγωγή του νομοθετικού έργου,  με αξιοποίηση κάθε θεσμικού εργαλείου εντός και εκτός Κοινοβουλίου, με ατελείωτες συναντήσεις και διαβουλεύσεις, έγινα η φωνή των αγροτών και των κτηνοτρόφων, με ειδικές παρεμβάσεις για κάθε καρπό και κάθε τομέα παραγωγής, με έμφαση στους πληγέντες των διαδοχικών φυσικών καταστροφών. Η φωνή των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των εργαζομένων τόσο στο Δημόσιο όσο στον Ιδιωτικό Τομέα. Η φωνή των ανέργων, όσων διαβιούν στα όρια της φτώχειας, των ασθενών που βιώνουν την υποβάθμιση και επικινδυνότητα στις καταρρέουσες δομές υγείας, των γυναικών, των γονιών, των πολυτέκνων και τριτέκνων, των ατόμων με αναπηρίες,αλλά των συνανθρώπων μας στην τρίτη ηλικία. Η φωνή της νέας γενιάς, για τα εμπόδια που καθημερινά θέτουν φραγμούς στα όνειρά της».

Η Γραμματέας της Κ.Ο. και υπ. Βουλευτής Λάρισας παρουσίασε αναλυτικά ένα πολύπλευρο προγραμματικό πλαίσιο, με εξειδικευμένες εφαρμόσιμες προτάσεις ανά τομέα πολιτικής. Εστίασε, ιδίως, στις ανάγκες και τις προοπτικές του Πλατυκάμπου, του Δήμου Κιλελέρ και συνολικά του Νομού, με τεκμηριωμένες λύσεις τοπικού ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της στο κοινοβούλιο για τη μείωση του κόστους παραγωγής, τη μείωση του κόστους ενέργειας και της διασφάλισης του νερού για τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο, ενώ παρουσίασε τον οραματικό της στόχο για τη δημιουργία πρότυπης δομής πληροφόρησης, εκπαίδευσης και ένταξης των αγροτών σε προγράμματα ανάπτυξης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, χωρίς καταβολή κόστους από τους αγρότες. 

Αναφέρθηκε διεξοδικά στην κοινή προσπάθεια ανάδειξης του σκόρδου ως προϊόντος με ονομασία προέλευσης και προστιθέμενη αξία, ενώ μίλησε για τα τοπικά ζητήματα , την υποβάθμιση της περιοχής με σειρά αποφάσεων – όπως το κλείσιμο του καταστήματος ΕΛΤΑ, τη μείωση των δρομολογίων των λεωφορείων, την απομάκρυνση ΑΤΜ κλπ για τα οποία πραγματοποίησε κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις. 

Επίσης, αναφέρθηκε στο στόχο της στη νέα θητεία, να ασκήσει κάθε πίεση και σε κάθε κατεύθυνση, τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, προκειμένου ο Πλατύκαμπος να αποκτήσει ολοκληρωμένη κτιριακή υποδομή- πολυχώρο εκδηλώσεων, κάτι που τώρα δεν υπάρχει και στερεί καθοριστικά τη δυνατότητα ανάπτυξης και εξωστρέφειας της περιοχής. 

«Δύναμή μου, μόνο η δύναμή σας. Αυτή η Κυριακή, για τον Τόπο μας, είναι μεγάλη γιορτή. Δίνουμε ραντεβού νίκης το βράδυ των εκλογών, να γιορτάσουμε μαζί τη συνέχιση του κοινού δημοκρατικού αγώνα μας, να γιορτάσουμε αγκαλιασμένοι τηνηχηρή επιστροφή της αξιοπρέπειας, της αξιοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και των ίσων ευκαιριών, σ’ έναν Νομό πρωταγωνιστή υψηλών προσδοκιών και ανοιχτών οριζόντων, όπως σας αξίζει», σημείωσε η Ευαγγελία Λιακούλη, με τα ασταμάτηταχειροκροτήματα και τα πλατιά χαμόγελα των κατοίκων, να σκορπούν κύματα αισιοδοξίας και ενθουσιασμού.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.