Θωμάς Παπαλιάγκας: «Η Ελασσόνα δείχνει το δρόμο για τη μεγάλη Αλλαγή»

Σε μια εντυπωσιακή, για τα σημερινά δεδομένα, συγκέντρωση μίλησε το βράδυ της Παρασκευής, στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θωμάς Παπαλιάγκας.

 «Κλείνω αυτή την προεκλογική περίοδο εδώ, στην Ελασσόνα. Με τις μνήμες των χωριών μου, των ανθρώπων μου. Με το συναίσθημα κάποιου που ξέρει ότι απευθύνεται σε δικούς του ανθρώπους, που τους γνωρίζει έναν προς έναν. Κλείνω σήμερα τον προεκλογικό μου αγώνα παίρνοντας μαζί μου την αγάπη σας και αυτή την πρωτόγνωρη συγκέντρωση -μήνυμα.

Μήνυμα αλλαγής και για το πολιτικό σκηνικό με το ΠΑΣΟΚ να επιστρέφει οριστικά και αμετάκλητα αλλά και για την προοπτική του τόπου μας, του νομού μας.

Σήμερα η Ελασσόνα λέει καθαρά ότι αφήνει πίσω τα χρόνια της στασιμότητας, των μεγάλων λόγων και των μηδενικών πράξεων, των πολλών υποσχέσεων και της αναποτελεσματικότητας» σημείωσε ο κ. Παπαλιάγκας.

«Είναι γνωστοί οι δεσμοί μου με την περιοχή της Ελασσόνας.

Δεν είναι απλά ο τόπος καταγωγής μου, οι συγγενείς και οι φίλοι που βρίσκονται σε ολόκληρη την περιοχή αλλά και ένα διαρκές πολιτικό στοίχημα  για την Ανάπτυξή της που μένει ανεκπλήρωτο από τα μέσα της δεκαετίας του ‘90 . Τότε που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο το σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής!

Κοντεύουν να περάσουν 30 χρόνια από τότε και ακόμα η Ελασσόνα αναζητά το βηματισμό της. Και όταν οι εποχές, τα δεδομένα και οι συνθήκες αλλάζουν πρέπει να αλλάξουν και οι στόχοι.

Ναι, θα μπορούσε η περιοχή να αποτελέσει ένα πρότυπο στοχευμένης “πράσινης ανάπτυξης», που θα συνδυάζει παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας, την αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος και τα γεωγραφικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Χρειάζεται επιτέλους ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο , σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και τους επιχειρηματίες, τους φορείς και την Αυτοδιοίκηση, με συγκεκριμένο πλάνο υλοποίησης» τόνισε ο Θωμάς Παπαλιάγκας και αναφέρθηκε στις προτεραιότητές του για την περιοχή:

-          Τη Γαλακτοκομική Σχολή της Ελασσόνας, για να είναι η Ελασσόνα εκτός από πρωτεύουσα και πρωτοπόρος στη γαλακτοπαραγωγή.

-          Την αναθεώρηση και επικαιροποίηση Κανονισμού του ΕΛΓΑ, ειδικά για τη ζωική παραγωγή και τις καινούργιες ασθένειες, γιατί οι θεομηνίες είναι όλο και συχνότερες. Το πρόβλημα των αγριόχοιρων πρέπει να λυθεί αμέσως.

-          Την ανάπτυξη του Ολύμπου, που ακούμε εδώ και τριάντα χρόνια και δεν βλέπουμε το παραμικρό. Ο Όλυμπος, το δεύτερο μεγαλύτερο τοπωνύμιο στον κόσμο, δεν παράγει χρήματα για τους ανθρώπους του, ενώ μπορεί να γίνει κέντρο παγκοσμίου ενδιαφέροντος.

-          Την σεισμόπληκτη περιοχή της Ποταμιάς, που έχει πληγεί από τον σεισμό και μένουν πολλά να γίνουν. Και πρέπει να γίνουν και γρήγορα και σωστά!

-          Τα Αντιχάσια με το μοναδικό επισκέψιμο δάσος οξιάς στη χώρα, στο οποίο γίνεται και το Mountain Enduro Camp.

-          Τον Αμάρμπεη, ο οποίος έχει εγκαταλειφθεί, αν και τόσα έχει να δώσει με τις πηγές του και την ιστορία του.

-          Τον αγροτουρισμό και τον θρησκευτικό τουρισμό, για τον οποίο η Μητρόπολη έχει ξεκινήσει μεγάλη προσπάθεια.

-          Την καθετοποίηση της παραγωγής και την πιστοποίηση των προϊόντων της, ώστε η υπεραξία τους να μένει στους παραγωγούς.

-          Την ανάπτυξη ενός σοβαρού σχεδίου ανάπτυξης των ορεινών όγκων με σύνθετες δραστηριότητες, φιλικές προς το περιβάλλον, στις οποίες είχα την τύχη να συνδράμω και για τις οποίες θα ακούσετε προφανώς σύντομα ανακοινώσεις από τον δήμαρχο.

-          Τις σήραγγες της Μελούνας, που έγιναν σαν το γιοφύρι της Άρτας.

-          Το ξαναζωντάνεμα των χωριών μας.

-          Το Φράγμα Αγιονερίου και  το επίγειο φράγμα στη Συκιά για τα επίγεια νερά.

«Μπορούμε να τα δρομολογήσουμε μαζί και θα τα κάνουμε! Μπορούμε να περάσουμε από τα λόγια και τις ατελείωτες υποσχέσεις στην πράξη και το αποτέλεσμα!

Η Ελασσόνα θα πάει μπροστά με το ΠΑΣΟΚ ξανά δυνατό και με βουλευτή του, δικό σας άνθρωπο!

Η σημερινή σας παρουσία, η αγάπη σας, η διάθεσή σας να με στηρίξετε είναι μήνυμα εντολής, που ακούγεται παντού καθαρά και στην Ελασσόνα ακόμα δυνατότερα» κατέληξε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.