Ε. Λιακούλη: «Η κοινωνία “αιμορραγεί”, και οι ισχυροί θησαυρίζουν .

Στο Ομορφοχώρι της Δημοτικής Ενότητας Πλατυκάμπου του Δήμου Κιλελέρ και εν συνεχεία στο Καλοχώρι, στο Χειμάδι, στην Όσσα και στο Συκούριο της Δημοτικής Ενότητας Νέσσωνος του Δήμου Τεμπών, με αξιοσημείωτη πολυπληθή ανταπόκριση, δόθηκε η συνέχεια του ανοιχτού διαλόγου με την κοινωνία, που διεξάγει η τ. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και υπ. Βουλευτής Λάρισας,  Ευαγγελία Λιακούλη.

Με την οικονομική ασφυξία αγροτών και κτηνοτρόφων να πρωταγωνιστεί στις επισημάνσεις των κατοίκων, η υπ. Λαρισαία Βουλευτής επανέλαβε τα μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής, όπως το μηδενισμό του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, αλλά και την καθιέρωση, επιτέλους, του αφορολόγητου και ακατάσχετου των επιδοτήσεων, αποζημιώσεων και ενισχύσεων στον πρωτογενή τομέα.

Η Ευαγγελία Λιακούλη υπογράμμισε αφενός μεν «την κυνική αδιαφορία και αδράνεια του κ. Μητσοτάκη για το τέλμα που βιώνουν οι κάτοικοι στα χωριά», αφετέρου «τη σημασία που αποδίδει το ΠΑΣΟΚ στην προστασία της αγροτικής γης από κατασχέσεις, προκειμένου να διατηρείται ως απαραίτητο μέσο επιβίωσης».

Παρουσίασε, επίσης, συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, όπως για παράδειγμα «τις 120 δόσεις για τη ρύθμιση οφειλών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, με ρεαλιστικούς όρους αποτελεσματικότητας, ώστε να μην αποκλείεται η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, αλλά και με “κούρεμα” κατά 30 % για τους συνεπείς». Επιπλέον, ανέδειξε «τεκμηριωμένες παρεμβάσεις για την προστασία των δανειοληπτών», υπενθυμίζοντας πως «μόνο εμείς πετύχαμε να υψώσουμε ασπίδα για την κύρια κατοικία, με το Νόμο ΠΑΣΟΚ του 2010, ο οποίος αποτέλεσε κοινωνικό κεκτημένο που ξηλώθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ.».

Η τ. Γραμματέας της Κ.Ο. και υπ. Βουλευτής Λάρισας επισήμανε «το τεράστιο χάσμα ανάμεσα στα επιτόκια καταθέσεων και στα επιτόκια των δανείων, που έχει εξελιχθεί σε πεδίο κερδοσκοπίας των τραπεζών, τη στιγμή που η κοινωνία “αιμορραγεί”. Ο κ. Μητσοτάκης “σφυρίζει αδιάφορα” μπροστά στην αισχροκέρδεια, αντί να έχει αναλάβει πρωτοβουλίες, που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν και την έκτακτη φορολόγηση των ιλιγγιωδών υπερκερδών των Τραπεζών, προκειμένου από αυτά τα έσοδα να διαμορφωθεί ένα ουσιαστικό πρόγραμμα στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών, βάσει διαφανών κριτηρίων».

«Διεκδικώ τη δημιουργία εδώ, στον Τόπο μας, μιας πιλοτικής δομής για τη δωρεάν στήριξη, εκπαίδευση και πληροφόρηση όσων αγωνίζονται στον πρωτογενή τομέα, αναφορικά με τις τεχνολογικές εξελίξεις, αλλά και με  τα νέα προγράμματα και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης. Αυτό μπορεί να γίνει πράξη, μεταξύ άλλων και με την πλήρη και σύγχρονη αξιοποίηση της Αβερώφειου Σχολής. Στόχος είναι κανένας αγρότης να μην παλεύει μόνος και αβοήθητος, “χαμένος” στο λαβύρινθο της γραφειοκρατίας και των ραγδαίων τεχνολογικών εξελίξεων, αλλά να δημιουργήσουμε έναν “κόμβο” πληροφορίας, που θα απλώνει χείρα βοηθείας στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, ώστε να αξιοποιούν στο μάξιμουμ τις νέες δυνατότητες και να “αρπάζουν” τις ευκαιρίες που ανοίγονται σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο», περιέγραψε η Ευαγγελία Λιακούλη.


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.