Ε. Λιακούλη στον Τύρναβο: «Ρεαλιστικές παρεμβάσεις, για να “ανασάνει” ο Τόπος μας»

Στοχευμένες επισκέψεις στο Δήμο Τυρνάβου πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης η τ. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και υπ. Βουλευτής Λάρισας,  Ευαγγελία Λιακούλη.

Ξεκινώντας από τον ΑΣΕΠΟΠ (Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας και Πωλήσεως Οπωροκηπευτικών Προϊόντων) Τυρνάβου και τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου,  η υπ. Λαρισαία Βουλευτής συζήτησε με μέλη των Διοικήσεων των Συνεταιρισμών και με εργαζομένους, επικαιροποιώντας την διαρκή ενημέρωσή της για τα τρέχοντα προβλήματα, επί των οποίων έχει αναλάβει διαδοχικές κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες. Εκεί, είχε την ευκαιρία να επαναλάβει τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την αξία του συνεταιριστικού κινήματος, για τη σημασία της συσπείρωσης δυνάμεων των παραγωγών, ως θεμέλιο για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής ισχύος τους και για την προώθηση της αναπτυξιακής δυναμικής τους. Απέδωσε, επιπλέον, συγχαρητήρια στις Διοικήσεις και στους υπαλλήλους, για τις καθημερινές προσπάθειές τους, που συμβάλλουν στη βέλτιστη προβολή των τοπικών προϊόντων.

Εν συνεχεία, η  Ευαγγελία Λιακούλη βρέθηκε στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου, όπου στο πλαίσιο των επαφών της με τη Διοίκηση του Κέντρου Υγείας, το ανθρώπινο δυναμικό του, καθώς και ασθενείς, τόνισε εκ νέου πως «η αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας βρίσκεται στην προμετωπίδα του ΠΑΣΟΚ, για ένα ισχυρό Κοινωνικό Κράτος αξιοπρέπειας, στο πλευρό κάθε πολίτη. Υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση, απαρχαιωμένες υποδομές και εξοπλισμός, πρέπει να αποτελέσουν μακρινό παρελθόν. Εμείς στο ΠΑΣΟΚ έχουμε αποδείξει, με έργα, πως “πονάμε” το Ε.Σ.Υ., που αποτελεί γέννημα της δικής μας Παράταξης. Το όψιμο προεκλογικό ενδιαφέρον του κ. Μητσοτάκη για τις δημόσιες δομές υγείας, που επί τέσσερα χρόνια καταδίκασε στην εγκατάλειψη και την υποβάθμιση, με ολέθριες συνέπειες, θα κριθεί την 21η Μαΐου από τη σοφή λαϊκή ετυμηγορία».

Περαιτέρω, η τ. Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και υπ. Βουλευτής Λάρισας μετέβη στη Λαϊκή Αγορά του Τυρνάβου, διαπιστώνοντας ξανά «την έντονη απογοήτευση και δυσαρέσκεια των πολιτών για την αδράνεια της Ν.Δ. απέναντι στο “κύμα” ακρίβειας που εξακολουθεί να σαρώνει την τοπική οικονομία, οδηγώντας σε αδιέξοδο τόσο τους αγρότες – πωλητές με την εκτόξευση του κόστους παραγωγής, όσο και τους καταναλωτές. Η ακρίβεια καλά κρατεί, καθώς το 4,5 % της αύξησης των τιμών για τον μήνα Απρίλιο, αποδεικνύει πως οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνονται, με αποτέλεσμα η αθροιστική επιβάρυνση των πολιτών να είναι τεράστια. Ειδικά οι τιμές των τροφίμων, συνέχισαν να αυξάνονται με διψήφιο σχεδόν ποσοστό (9,7 % σε ετήσια βάση). Η Ν.Δ. διεύρυνε το χάσμα στο επίπεδο ζωής του Ελληνικού Λαού από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η αγοραστική δύναμη των συμπολιτών μας, παραμένει καθηλωμένη στις τελευταίες θέσεις στην Ευρωζώνη. Υπάρχει εναλλακτική λύση, όχι με προεκλογικά πυροτεχνήματα που γρήγορα σβήνουν, αλλά με το τεκμηριωμένο και κοστολογημένο προγραμματικό πλαίσιό μας, για τη συνολική αντιμετώπιση του υψηλού κόστους διαβίωσης, που συνθλίβει τη μεσαία τάξη, ιδίως δε τους ευάλωτους και μη προνομιούχους. Επιτέλους, δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν πάντα “το μάρμαρο” κάθε κρίσης οι πολλοί, την ώρα που τα μεγάλα συμφέροντα θησαυρίζουν εις βάρος τους».

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.