Κέλλας από Αγιά:Στηρίζουμε, έμπρακτα το εισόδημα των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στάθηκε έμπρακτα στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Δώσαμε “ανάσα” στα μέλη συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών, με μείωση της φορολογίας κατά 50%!».

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, αναφορικά με την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης, ενώπιον πλήθους κόσμου στην Αγιά, κατά την κεντρική ομιλία του, προσθέτοντας:

«Ορίσαμε χαμηλό φορολογικό συντελεστή 10% για συνεργατικά σχήματα, μειώσαμε τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή εισοδήματος από 22% σε 9%, μειώσαμε την προκαταβολή φόρου στο 55%, μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 35%, καταργήσαμε της εισφορά αλληλεγγύης και αναστείλαμε το τέλος επιτηδεύματος στον αγροτικό κόσμο, μέχρι την πλήρη κατάργησή του, ενώ υπαγάγαμε λιπάσματα και ζωοτροφές στον υπερμειωμένο ΦΠΑ 6%.

Είμαστε η μόνη κυβέρνηση, που διέθεσε 1 δις ευρώ σε αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ μέσα σε 3,5 μόλις χρόνια. Προχωράμε στην αλλαγή του κανονισμού του, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Στόχος μας, την προσεχή τετραετία, είναι οι κατ’ επάγγελμα αγρότες να αυξηθούν κατά 60.000. Για τον σκοπό αυτό, συστήσαμε 6 δημόσια ΙΕΚ διετούς φοίτησης για την παροχή ολοκληρωμένης αγροτικής εκπαίδευσης σε όσους θέλουν να γίνουν αγρότες».

Ο Λαρισαίος πολιτικός ανέφερε πως η κυβέρνηση αντιμετώπισε αποφασιστικά τις συνέπειες διαδοχικών διεθνών κρίσεων και έδωσε λύσεις σε προβλήματα των αγροτών, σημειώνοντας:

«Προκειμένου να αμβλύνουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας στην κοινωνία, την περίοδο 2020-2022, διαθέσαμε το 3ο υψηλότερο πακέτο μέτρων στήριξης στην Ευρωζώνη και το 4ο στον κόσμο ως ποσοστό του ΑΕΠ. Στηρίξαμε τον αγροτικό κόσμο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και επιδοτήσαμε τη ρήτρα αναπροσαρμογής, καλύπτοντας τις αυξήσεις στο ρεύμα σε ποσοστό 90%. Επίσης, επαναφέραμε το “αγροτικό” πετρέλαιο, που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταργήσει.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την Αγιά: Διεκδικήσαμε και πέτυχαμε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποζημιώσεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Σε συνεργασία με τους εκπροσώπους αγροτών και συνεταιριστικών οργανώσεων, μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, εγκρίθηκαν ενισχύσεις σε μήλα και κάστανα, σύμφωνα με το πλαίσιο κρατικής ενίσχυσης της οικονομίας τη δεδομένη περίοδο».

Ο Χρήστος Κέλλας εστίασε στις κυβερνητικές πολιτικές για την ενίσχυση της εκπαίδευσης, της υγείας και της κοινωνικής αλληλεγγύης, τονίζοντας:   

«Η Νέα Δημοκρατία είναι λαϊκό κόμμα, που υπερασπίζεται το κοινωνικό κράτος και προάγει την κοινωνική συνοχή. Μετά από 12 χρόνια μνημονίων, επί διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, έγιναν 25.000 μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση και επήλθαν αλλαγές σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, για να έχουν τα παιδιά μας περισσότερα εφόδια.

Προάχθηκε συντεταγμένα η ενίσχυση του ΕΣΥ, με χιλιάδες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αύξηση των κλινών ΜΕΘ από 535 που ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ, σε 1.300 και τη θέσπιση σύγχρονου πλαισίου για τη λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Η δημογραφική πολιτική προτεραιοποιήθηκε και η κοινωνική αλληλεγγύη ανασχεδιάστηκε, με δράσεις όπως το πρόγραμμα “Σπίτι μου” και μέτρα στήριξης της ελληνικής οικογένειας». 

Ο Λαρισαίος βουλευτής αναφέρθηκε, ακόμη, στις επιλογές της κυβέρνησης για τη στήριξη των εισοδημάτων των πολιτών καθώς και στις πολιτικές εξωτερικών και άμυνας. Όπως επισήμανε, η ελληνική οικονομία αλλά και η γεωπολιτική επιρροή της χώρας αναβαθμίστηκαν σημαντικά την τετραετία 2019 – 2023, καταλήγοντας:

«Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί τη μόνη σταθερά του πολιτικού συστήματος και τη δύναμη, που μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα τολμηρά μπροστά. Όσα πετύχαμε από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα συνιστούν τη βάση για την εξέλιξη της χώρας μας την προσεχή εικοσαετία και δεν πρέπει να τα απωλέσουμε στον βωμό της “χαλαρής” ψήφου.

Με αίσθημα ευθύνης για το “Αύριο”, καλούμε τους πολίτες να δώσουν ισχυρή εντολή διακυβέρνησης στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για μια αυτοδύναμη Ελλάδα».

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.