Με λαμπρότητα γιορτάστηκε ο Πολιούχος της Λάρισας Άγιος Αχίλλιος (φωτ. - video)

 Με τους πιστούς να σχηματίζουν μεγάλες ουρές έξω από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό και να περιμένουν υπομονετικά για να προσκυνήσουν, τελέστηκε το πρωί της Δευτέρας η πανηγυρική δοξολογία για τον εορτασμό του Πολιούχου της Λάρισας Αγίου Αχιλλίου.

Η πρωινή πανηγυρική δοξολογία τελέστηκε προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου και παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών εκπροσώπων του τόπου.

Ο κ. Μακάριος στον από άμβωνος λόγο του αναφέρθηκε στη διαδρομή του Αγίου Αχιλλίου από τα εγκόσμια, μέχρι τη μοναστική ζωή και την αγιοσύνη.

Όπως χαρακτηριστικά είπε μεταξύ άλλων, ο Άγιος Αχίλλιος «θυσίασε τον εαυτό του και δόθηκε ολοκληρωτικά γνωρίζοντας καλώς ότι το ζητούμενο δεν είναι να επιβιώσουμε ως άνθρωποι μέσα σε μια κοινωνία, αλλά να συνυπάρξουμε, δηλαδή να ζήσουμε σαν κοινωνία με τον πλησίον με το πρότυπο της Αγίας Τριάδας. Γι’ αυτό εγκατέλειψε τον κόσμο και τους οικείους, γι’ αυτό περιφρόνησε τις ανέσεις του κόσμου τούτου και έγινε μοναχός και μας δίδαξε με όλη του την ποιμαντική δραστηριότητα, ότι υπάρχει ένας άλλος τρόπος ζωής, που καταξιώνει τον άνθρωπο. Κι αυτός οπωσδήποτε δεν προϋποθέτει, ούτε επιβάλει τη χρήση της κοσμικής εξουσίας, το φόβο ή την απειλή. Το συμφέρον ή την ανταμοιβή. Την εξαγορά ή την κολακεία…»

Δείτε βίντεο:

Το απόγευμα στις 7.30 θα τελεστεί μεθέορτος αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

        

  

    

     

  

Πηγή: onlarissa.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.