Ε. Λιακούλη: «Η σκέπη του Αγ. Αχιλλίου, ανεξάντλητη ευλογία για τον Τόπο μας»

Στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, Πολιούχου της Λάρισας και στον λαμπρό εορτασμό του, παραβρέθηκε η Γραμματέας της  Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και υπ. Βουλευτής Λάρισας,  Ευαγγελία Λιακούλη.

Συγκεκριμένα, παρέστη στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου,  αντάλλαξε ένθερμες ευχές με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης & Τυρνάβου  κ.κ. Ιερώνυμο καθώς και τους προσκεκλημένους Ιεράρχες, με τον Ιερό Κλήρο και με το Ποίμνιο, ενώ μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων δήλωσε τα κάτωθι:

«Λαμπρή ημέρα σήμερα για τη Λάρισα, καθώς μας αξίωσε ο Κύριος να ανταμώσουμε και φέτος εδώ, για να γιορτάσουμε μαζί τον Πολιούχο μας, Άγιο Αχίλλιο Αρχιεπίσκοπο Λαρίσης τον Θαυματουργό.

Εύχομαι, από καρδιάς, σε κάθε Λαρισαία και κάθε Λαρισαίο, Χρόνια Πολλά & Ευλογημένα και στους εορτάζοντες κάθε χαρά στη ζωή τους.

Ενώνουμε σήμερα όλοι μαζί τις προσευχές μας προς τον Προστάτη μας, Άγιο Αχίλλιο, να φυλάττει κάθε λεπτό υπό τη σκέπη Του τον Τόπο μας και τους Ανθρώπους μας, να στέργει πρωτίστως τα παιδιά μας, να απαλύνει τον πόνο από τους ασθενείς που δίνουν αυτή τη στιγμή τις γενναίες μάχες για την υγεία τους.  Είθε η θεία φώτισή Του, να οδηγεί τα βήματά μας, στον ενάρετο δρόμο της πίστης, της ταπεινοφροσύνης και της αγάπης προς τον πλησίον.

Ευγνωμονούμε τον Θεό, γιατί μας δώρισε την παρουσία του Αγίου Αχιλλίου στον επισκοπικό θρόνο της Λάρισας. Τα πνευματικά Του χαρίσματα, η παρρησία απέναντι στις επιβουλές της Εκκλησίας, οι ευεργεσίες, το θεάρεστο έργο και τα θαυμαστά σημεία Του ακόμα και μετά την κοίμησή Του, κοσμούν την περιοχή μας, έχοντας χαράξει ανεξίτηλο αποτύπωμα εις τους αιώνες.

Στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου, οι ιερές στιγμές στις εκκλησιές μας, όπως οι σημερινές, αποτελούν διαλείμματα γαλήνης, που μας βοηθούν να θέτουμε πάντοτε στον πυρήνα της δράσης μας, τα ιδανικά, το ήθος, την ανιδιοτελή προσφορά στην κοινωνία και την ανεξάντλητη αλληλεγγύη προς κάθε Άνθρωπο.

Δράττομαι της ευκαιρίας για να εξάρω ξανά, το πολύτιμο κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης & Τυρνάβου, που βρίσκεται στο πλευρό των αδυνάμων και ευάλωτων συμπολιτών μας, ανεκτίμητο στήριγμα της τοπικής κοινωνίας στις δύσκολες ώρες, με κάθε υλικό και πνευματικό μέσο αρωγής.

Και του χρόνου, να γιορτάσουμε πάλι τον Προστάτη μας, σε μια Λάρισα και μια Ελλάδα ολόφωτη από αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη και χαμόγελα καρδιάς στα χείλη όλων».

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.