Γιάννης Καριπίδης στην κατάμεστη από κόσμο προεκλογική του ομιλία στην Ελασσόνα: “Είμαστε ενεργοί πολίτες και θα υπηρετήσουμε τον ελληνικό λαό μέχρι τέλους!”

 Στην κατάμεστη από κόσμο "Ταβέρνα του Θωμά" στην Ελασσόνα, πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψηφίου βουλευτή στο Νομό Λάρισας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννη Καριπίδη.

 Ο κ. Καριπίδης για τις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαίου, τόνισε στην ομιλία του:

 "Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Φίλες και Φίλοι,

 Λίγες ημέρες πριν ο ελληνικός λαός εκφραστεί μέσα από την κάλπη, είμαστε εδώ, στη πρώτη γραμμή του αγώνα. 

 Ενός αγώνα, για μια Ελλάδα που θα δεσμεύεται από ένα συμβόλαιο δημοκρατίας και δικαιοσύνης, που ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προτείνει στον ελληνικό λαό. 

 Την Κυριακή της 21ης Μαΐου το μήνυμα μιας νέας αρχής, μίας ουσιαστικής πολιτικής αλλαγής θα είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ. Η κυβέρνηση των ανισοτήτων, του παρακράτους, της ακρίβειας, της φτωχοποίησης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, της διασπάθισης δημοσίου χρήματος και των υποκλοπών, την Κυριακή των εκλογών, τελειώνει οριστικά.

 Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο ελληνικός λαός έζησε πολλές και μεγάλες κρίσεις. Η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση, η κλιματική έκρηξη, η οικονομική αστάθεια αποτέλεσαν δυστυχώς την «ευκαιρία» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τη διαπλοκή ώστε να επιτεθούν στο κοινωνικό κράτος, στις δομές του και να το οδηγήσουν στην πλήρη αποδόμησή του.

 Με αφορμή τη πανδημία αποδυναμώθηκε το εθνικό δημόσιο σύστημα υγείας ενώ παράλληλα οι ανάγκες του για ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό ήταν τεράστιες. Χιλιάδες συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους άλλοι απομονωμένοι στα σπίτια τους, άλλοι εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, άλλοι στα ράντζα.

 Ποια ήταν τα κατορθώματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη αυτά τα τέσσερα χρόνια;

 Τμήματα και κλινικές υποστελεχωμένες που αναστέλλουν τα χειρουργεία τους, λίστες αναμονής πάρα πολλών ημερών σε τακτικά χειρουργεία, δραματική επιβάρυνση νοσηλευτών και ιατρικού προσωπικού που έχουν υποστεί burnout, brain drain και προσωπικό που εγκαταλείπει το σύστημα γιατί δεν μπορεί να αντέξει τις «απάνθρωπες συνθήκες λειτουργίας». Τα τελευταία τρία χρόνια είχαμε 4.000 λιγότερους υγειονομικούς κατ' έτος, 12.000 λιγότερους συνολικά.

 Στον χώρο της εκπαίδευσης η Νέα Δημοκρατία στα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησής της επιδίωξε την υπονόμευση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, συκοφάντησε τους εκπαιδευτικούς και με αλλεπάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις δημιούργησε μία ασφυκτική κατάσταση σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

 Στην οικονομία η κυβέρνηση μέχρι σήμερα στήριξε τις επιλογές των ισχυρών. Επέλεξε να στρέψει τις ενισχύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις. Χρησιμοποιώντας το νεοφιλελεύθερο μοντέλο ξέχασε εντελώς την οικονομική ραχοκοκαλιά της χώρας: τους μικρομεσαίους.

 Η μεσαία τάξη αφέθηκε στην τύχη της. Μη έχοντας πρόσωπο για οποιασδήποτε μορφής τραπεζικό δανεισμό, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις άρχισαν να παρασιτούν αναβάλλοντας την καταβολή φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

Σ αυτό το ζοφερό περιβάλλον η κυβέρνηση διατηρεί τους υψηλούς συντελεστές Φ.Π.Α. , στα καύσιμα, στα βασικά τρόφιμα και σε πολλές αναγκαίες καθημερινές δραστηριότητες. Ο πληθωριστικός Φ.Π.Α. «υπεραποδίδει» έσοδα στην κυβέρνηση και τα αφαιρεί βέβαια από τους εργαζομένους.

Μόνο το 2022 σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ εισπράχτηκαν παραπάνω μόνο από το Φ.Π.Α. 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό είναι μια καθαρή φορομπηχτική πολιτική που οδήγησε στο ρεκόρ έμμεσων φόρων, περίπου 65% του συνόλου των φόρων. Ποτέ το ελληνικό κράτος δεν συνέλλεξε τόσους πολλούς άδικους έμμεσους φόρους. Τα λεφτά αυτά χρησιμοποιήθηκαν για να πληρωθούν οι αυξημένες τιμές των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος εντείνοντας την κερδοσκοπία.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύεται για πλαφόν στην κερδοφορία των ενεργειακών εταιρειών. Μείωση του ΦΠΑ στα καύσιμα και στα τρόφιμα και ρύθμιση του ειδικού φόρου στα καύσιμα στο κατώτερο επιτρεπόμενο ποσοστό από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όλα αυτά για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση.

 Σήμερα η χώρα μας είναι:

 -Τρίτη από το τέλος στην αγοραστική δύναμη του μισθού. Χαρακτηριστικό είναι πως Βουλγαρία, Σλοβακία και Ελλάδα βρίσκονται στο 68% του μέσου ευρωπαϊκού ποσοστού.

 -Η Ελλάδα έχει μείωση 7,5% στο πραγματικό βασικό μισθό, σύμφωνα με την μελέτη του ΟΟΣΑ

 -Έχει αύξηση 44 δισεκατομμυρίων ευρώ του Δημόσιου Χρέους

 -Αύξηση 20 δισεκατομμυρίων ευρώ του Ιδιωτικού Χρέους

 -Έχουμε ανατροπή του Εμπορικού Ισοζύγιου πληρωμών

 -Αύξηση των εγγυήσεων του Δημοσίου από 9,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε 29 δισεκατομμύρια ευρώ, λόγω του προγράμματος «ΗΡΑΚΛΗΣ»-Πιθανό χρέος

 -Συνειδητή σύγχισης χρέους Κεντρικής και Γενικής Κυβέρνησης

 -Η αναλογία άμεσων-έμμεσων φόρων βρίσκεται στο 35% με 65%.

 Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Κάθε μέρα η χώρα διογκώνει τα χρέη της, υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των πολιτών, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μείγμα ανασφάλειας, αστάθειας και βίαιης φτωχοποίησης του ελληνικού λαού.

 Ας περάσουμε τώρα όμως στον «θαυμαστό κόσμο» των υποδομών.

 Όλοι μας συγκλονιστήκαμε από το τρομερό δυστύχημα στα Τέμπη. 57 νέοι κατά τεκμήριο άνθρωποι χάθηκαν με φρικτό τρόπο.

 Βασικά έργα υποδομής στους σιδηρόδρομους αφήνονται να λιμνάζουν. Νέες συμβάσεις γίνονται και ατονούν οι υποχρεώσεις της Ιταλικής Εταιρείας αλλά και του Ο.Σ.Ε.. Δίνεται η αίσθηση ότι επίκειται είσοδος επενδυτών, πέραν των Ιταλών με τη μέθοδο ΣΔΙΤ. Άνθρωπο που οδεύουν προς συνταξιοδότηση σε άλλους εργασιακούς τομείς, τοποθετούνται με αδιαφανείς διαδικασίες σε κρίσιμες θέσεις Σταθμαρχών.

 Ήδη ασκήθηκαν διώξεις στον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Σ.Ε.  και στην Επιτροπή που ενέκρινε την μετάταξη του Σταθμάρχη. Ελάχιστοι το μάθαμε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Κυριολεκτικά το θάψανε!

 Η κατάρρευση του επιτελικού κράτους αποκάλυψε τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού. Αν εξαιρέσουμε κάποια χαρτιά που εκδίδονται ηλεκτρονικά, σε όλα τα άλλα «τι είχες Γιάννη μου, τι είχα πάντα»…

 Σε όλα παρεμβαίνει ο κομματικός μηχανισμός και τα αντίστοιχα γραφεία.

 Ζητούμενο είναι ακόμη εν έτει 2023 η αξιοκρατία, η διαφάνεια, η ακομμάτιστη διοίκηση, η ισότητα και η ίση πρόσβαση στις ευκαιρίες.

 Στον πρωτογενή τομέα η αύξηση του κόστους παραγωγής, οι υπέρογκοι λογαριασμοί ρεύματος για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, η απορρύθμιση και οι υπερβολικές τιμές σε λιπάσματα, ζωοτροφές και φάρμακα αποτέλεσαν τον πρώτο κρίκο υπονόμευσης της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στη χώρα μας.

 Η υποστελέχωση του ΕΛΓΑ, η ελλιπής και με διακρίσεις πολλές φορές χρηματοδότηση για τις αποζημιώσεις, το αδιάθετο προϊόν στις αποθήκες των  παραγωγών, οι υποσχέσεις στα λόγια για deminimis αποζημιώσεις σε αρκετές κατηγορίες αγροτικών προϊόντων και η πώληση της παραγωγής σε εξευτελιστικές τιμές, κινδυνεύουν να οδηγήσουν τα επόμενα χρόνια σε εγκατάλειψη εκατοντάδες στρέμματα πολυετών καλλιεργειών αφού εκατοντάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι αδυνατούν να στηρίξουν το επάγγελμα και να ζήσουν τις οικογένειές τους.

 Στο κράτος δικαίου, στα ζητήματα διαφάνειας η χώρα δυσφημίστηκε σε ευρωπαικό επίπεδο από τις τακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η ευρωπαική έρευνα για το παράνομο λογισμικό υποκλοπών Predator και τον έλεγχο της ΕΥΠ είναι κόλαφος για τον πρωθυπουργό. Ο κ. Μητσοτάκης, που στην αρχή δήθεν δεν γνώριζε για το Predator αποκαλύφθηκε στη συνέχεια ότι έδινε άδειες εξαγωγής του σε τρίτες χώρες και βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με τον Ευρωπαίο Εισαγγελέα.

Μετά τις 21 Μαΐου τίποτα και κανένας δεν θα μείνει στο σκοτάδι».

 Η επόμενη ημέρα των εκλογών, με τον σχηματισμό μίας προοδευτικής κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πρέπει να βρει τη χώρα με ένα πρόγραμμα και ένα σχέδιο, κοστολογημένο, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο άμεσα για την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης του μεγαλύτερου μέρους του κοινωνικού ιστού.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύεται για:

 -Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα

 -Αύξηση μισθών άμεσα κατά 10% στον δημόσιο τομέα

 -Επαναφορά της 13ης σύνταξης του 2019 και χορήγηση της αύξησης του 7,5% σε όλους τους συνταξιούχους-Κατάργηση της προσωπικής διαφοράς

 -Οριστική επιστροφή αναδρομικών 2,4 δις ευρώ σε 3 ετήσιες δόσεις, με βάση τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, για αντισυνταγματικές περικοπές σε επικουρικές και δώρα που έκανε η κυβέρνηση Σαμαρά το 2012

 -Αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για ακίνητα έως 300.000 ευρώ

 -Κατάθεση συνολικού σχεδίου αντικατάστασης του πτωχευτικού νόμου της Νέας Δημοκρατίας και μόνιμα μέτρα προστασίας της πρώτης κατοικίας

 -Ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία, διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής, για χρέη που δημιουργήθηκαν μετά το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης με 120 δόσεις για αποπληρωμή του υπολοίπου ποσού

 -Θέσπιση ανώτατου συντελεστή κέρδους στον ενεργειακό τομέα στο 5%

 -Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, στο χαμηλότερο συντελεστή της Ευρωπαικής Ένωσης, όσο διαρκεί η κρίση

 -Κατάργηση της καταβολής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο

 -Θεσμοθέτηση προκαταβολής αποζημιώσεων στον ΕΛΓΑ

 -Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6%

 -Αφαίρεση από τη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων, των αρμοδιοτήτων νερού και απορριμάτων και επαναφορά των μετοχών των ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ στο Δημόσιο. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν είναι εμπορεύσιμο προϊόν.

 -Επανακρατικοποιήση της ΔΕΗ και κρίσιμων δομών του κράτους.

 -Αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 10.000 ευρώ για όλα τα φυσικά πρόσωπα

 -Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος

 -Άμεση νομοθέτηση της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης και σταδιακή εφαρμογή της

 - Μείωση του ανώτατου αριθμού μαθητών/-τριών σε 20 ανά τμήμα για το νηπιαγωγείο και την Α’ τάξη δημοτικών σχολείων από τον Σεπτέμβριο του 2023, που θα επεκτείνεται σταδιακά και στις υπόλοιπες τάξεις. Ταυτόχρονη μείωση του μεγέθους των τμημάτων της Γ’ τάξης των λυκείων σε 20 μαθητές/-τριες ανά τμήμα

 -Άμεση μονιμοποίηση όσων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών έχουν ολοκληρώσει την δόκιμη υπηρεσία

 -Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής από την φετινή χρονιά, Σχολές υψηλής και χαμηλής ζήτησης, ιδιωτικά κολλέγια.

 - Κατάργηση άμεσα του σύνολου των αντεργατικών ρυθμίσεων της ΝΔ και του νόμου Χατζηδάκη για την λειτουργία των συνδικάτων και των νόμων που ρυθμίζουν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών. Νομοθέτηση νέου πλαισίου για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

-Επαναφορά του κατώτατου μισθού με συλλογική διαπραγμάτευση μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας αμέσως μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού

 -5000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών κατά το σχολικό έτος 2023-24 και προγραμματισμός των διορισμών για τα επόμενα χρόνια με στόχο την κάλυψη όλων των παγίων κενών με μόνιμο προσωπικό.

 - Κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας και επαναφορά του πανεπιστημιακού ασύλου.

 -Αύξηση 3 δισ. της χρηματοδότησης του ΕΣΥ (2 δισ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, 1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης). Στόχος: οι δαπάνες για την Υγεία σε βάθος τετραετίας να είναι στον ευρωπαϊκό μέσο όρο 7% του ΑΕΠ.

 -Μισθολόγιο ιατρικού προσωπικού: 2.000 ευρώ εισαγωγικός μισθός για τον πρωτοδιόριστο γιατρό και ανάλογη προσαρμογή στις υπόλοιπες βαθμίδες.

 -Πρόσληψη 5.000 μόνιμων υγειονομικών αμέσως και άλλων 10.000 σε ορίζοντα τριετίας

 - Τριπλασιασμός των ΤΟΜΥ (από τις 127 στις 380), εδραίωση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού σε όλη την επικράτεια και για όλους.

 -Απόδοση σε 900.000 γυναίκες το επίδομα μητέρας, το οποίο θα λαμβάνουν από τη γέννηση του παιδιού τους μέχρι τα 24 του χρόνια, ανεξαρτήτως σπουδών, και από τη συντάξιμη ηλικία τους εφ’ όρου ζωής

 -Αύξηση του επιδόματος μητέρας για το 2ο παιδί, από 70 ευρώ στα 105 ευρώ/μήνα

 - Νομοθετική κατοχύρωση του όρου «γυναικοκτονία»

 -Υπαγωγή της ΕΥΠ στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

 -Κατάργηση της τροπολογίας που δεν επιτρέπει τη γνωστοποίηση παρακολούθησης από την ΕΥΠ μετά την ολοκλήρωσή της

 Το σχέδιό μας είναι να επαναφέρουμε τη χώρα στην ευρωπαϊκή κανονικότητα. Να καταπολεμήσουμε τις κραυγαλέες ανισότητες. Να στηρίξουμε τις δυνάμεις της παραγωγής για να παράγει η Ελλάδα περισσότερο πλούτο, ώστε να μοιραστεί στο σύνολο της οικονομίας και της κοινωνίας, χωρίς να μένουν στο περιθώριο εκείνοι που τον παράγουν. Το σχέδιό μας είναι να αλλάξουμε το παραγωγικό πρότυπο.

 Να επενδύσουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο, στους υψηλής κατάρτισης νέους επιστήμονες. Το σχέδιό μας είναι ο εκσυγχρονισμός της αγροτικής παραγωγής με τη στήριξη της Ευρώπης και του κράτους.

Η στήριξη της Παιδείας, της Υγείας, του Πολιτισμού, στις ξεχασμένες από το κέντρο περιοχές της περιφέρειας. Το σχέδιό μας είναι να ενισχύσουμε την υγιή επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις σε στρατηγικούς τομείς της οικονομίας. Να προστατεύσουμε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

 Αυτό είναι το σχέδιό μας. Συγκροτημένο, συνεπές, ρεαλιστικό, δίκαιο.

 Η υποψηφιότητα μου διέπεται από ορισμένες προσωπικές στοχεύσεις. Ο ρόλος της σύγχρονης ευρωπαικής αριστεράς είναι να συνθέτει και να δημιουργεί κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες για την εξεύρευση των καλύτερων δυνατών λύσεων, που θα εξυπηρετούν καθημερινά τη κοινωνία.

 Αυτό έπραττα πάντα, αυτό σκοπεύω να κάνω και αν εκλεγώ.

 Στόχος μου είναι να αναδειχθούν τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός Λάρισας.

 Ζητήματα όπως το Φράγμα Αγιονερίου, το Φράγμα της Γυρτώνης, η Παράκαμψη της Ελασσόνας, ο δρόμος Φαρσάλων-Λάρισας, η αξιοποίηση του Ολύμπου, η πλήρης αξιοποίηση των παραλιών του Νομού, η αναβάθμιση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας των Δήμων, τα δίκαια αιτήματα των παραγωγών μας και των κτηνοτρόφων, η αναβάθμιση των αθλητικών μας κέντρων, οφείλουν να έρθουν στο επίκεντρο της συζήτησης και να παρθούν οριστικές αποφάσεις για οριστικές λύσεις. Οι νέοι μας εγκαταλείπουν την ύπαιθρο, τα χωριά μας έρχονται αντιμέτωπα με γηρασμένους πληθυσμούς και παλεύουν να κρατηθούν ζωντανά.

 Τους τελευταίους μήνες κατά την περιοδεία μου σε όλα σχεδόν τα χωριά του Νομού μας, διαπίστωσα την αγωνία και την ανάγκη για ένα πιο ελπιδοφόρο «αύριο» των ανθρώπων που κατοικούν εκεί. Ένας διαρκής προβληματισμός για το πως θα καταφέρουμε να διασώσουμε και να ανασυγκροτήσουμε τα δημοτικά μας διαμερίσματα.

 Μέσα από τον ορθολογισμό που με διέκρινε πάντα, μέσα από τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς και της προοδευτικής παράταξης, δεσμεύομαι ότι με όλες μου τις δυνάμεις θα δώσω τον μεγάλο κοινοβουλευτικό αγώνα για να τιμήσω την ψήφο σας.

 Το έργο ενός βουλευτή που προέρχεται από την Περιφέρεια οφείλει να είναι συλλογικό, οργανωτικό, συμμετοχικό στα όργανα του κόμματος, στις τοπικές οργανώσεις και τη Νομαρχιακή Επιτροπή.

 Οφείλει να διακατέχεται από ένα άλλο πνεύμα, διαφορετικό, όχι με γραφεία εξυπηρετήσεων και αλλλεξάρτησης του ψηφοφόρου με τον βουλευτή.

 Δεσμεύομαι σε περίπτωση εκλογής μου, ότι το πολιτικό μου γραφείο θα λειτουργεί στη Νομαρχιακή Επιτροπή, μέσα στο κόμμα, ώστε ο πολίτης να είναι σε επαφή μας τον πολιτικό μας φορέα, να ενεργοποιείται και να συμμετέχει και ο ίδιος στα κοινά, υπηρετώντας τις αξίες μας και τις προγραμματικές μας θέσεις.

 Ο βουλευτής ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού αριστερού μαζικού-λαικού κόμματος οφείλει να υπερασπίζεται τις θέσεις της παράταξής του, να εκφράζει τη πολιτική του χώρου και να αποτελεί τον ευαίσθητο δέκτη των αιτημάτων των πολιτών, ώστε να έχει την δυνατότητα να συνδιαμορφώνει ενδεχόμενες λύσεις.

 Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι, 

 Για εμάς στην Αριστερά και στη προοδευτική παράταξη δεν υπάρχουν καριέρες.

 Υπάρχουν μόνο θέσεις αρχών και θέσεις αξιών, οι οποίες αξίζει να υποστηριχθούν.

 Όλα τα παραπάνω είναι για εμάς ιερές και αδιαπραγμάτευτες αξίες. 

 Όλοι μας εδώ σε αυτήν την αίθουσα, άνθρωποι αριστεροί, κεντροαριστεροί, κεντροδεξιοί, προοδευτικοί και δημοκράτες πολίτες, προερχόμαστε μέσα από τα σπλάχνα του ελληνικού λαού.

 Είμαστε ενεργοί πολίτες που οφείλουμε να κάνουμε το καθήκον μας. Να υπηρετήσουμε τον ελληνικό λαό. Και να τον υπηρετήσουμε μέχρι τέλους.

 Με αξιοκρατία, αξιοπρέπεια, ανιδιοτέλεια, καθαρότητα και με οδηγό μας την αλήθεια.

 Την Κυριακή 21 Μαίου, σας καλώ να στηρίξετε με την ψήφο σας τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τον Πρόεδρό μας, τον Αλέξη Τσίπρα στη μεγάλη αυτή προσπάθεια για τη πατρίδα.

 Σας καλώ να με στηρίξετε με την ψήφο σας.

 Για την Ελλάδα, για την Αριστερά, για τη δημοκρατική παράταξη.

 Σας ευχαριστώ".

 Τίμησαν με την παρουσία τους άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί, τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και πλήθος πολιτών.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.