Νίκος Ντόλας: Στόχος μου είναι να υπηρετήσω την αλήθεια

 “Η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα με καλή διαφορά. Το ζήτημα δεν είναι μόνο η διαφορά, αλλά και το ποσοστό της ΝΔ στην πρώτη κάλπη.  Όσο πιο ψηλά πάει η ΝΔ, τόσο εγγύτερα στην αυτοδυναμία θα βρεθεί στη δεύτερη κάλπη” τονίζει σε συνέντευξη του ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας της ΝΔ, Νίκος Ντόλας.

Αναλυτικά η συνέντευξη έχει ως εξής:

Κύριε Ντόλα θα αυτοσυστηθείτε;

Είμαι Φιλόλογος, διδάκτωρ του ΕΚΠΑ. Διδάσκω στο Λύκειο, στα εκπαιδευτήρια «Μ.Ν. Ράπτου». Διδάσκω παράλληλα –εξ αποστάσεως- και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Πολιτική Φιλοσοφία» στη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρετώ την εκπαίδευση από το 2002. Η εκπαιδευτική μου ταυτότητα είναι διττή. Ακουμπά τόσο τη δευτεροβάθμια όσο και την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Έρχεστε σε επαφή με νέους λοιπόν. Τι τους λέτε;

Οι νέοι είναι το μέλλον. Το αύριο. Έχουμε χρέος να τους διασφαλίσουμε καλύτερες εργασιακές συνθήκες, να τους δώσουμε την ευκαιρία που δικαιούνται. Οι νέοι αδικούνται κατάφωρα. Αυτό όλοι το ξέρουμε. Οι νέοι με συγκινούν, πρέπει να τους μιλήσουμε με περισσότερη αλήθεια. Προσπαθώ να το κάνω.

Η λύση για το αύριο είναι η ΝΔ;

Είναι η καλύτερη επιλογή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η ασφαλέστερη οδός για τη διασφάλιση της σταθερότητας και της προοπτικής. Αστοχίες υπήρξαν. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει μιλήσει γι’ αυτές.  Όμως, πρώτα συγκρίνουμε μετά επιλέγουμε. Ας συγκρίνουμε την κυβέρνηση Τσίπρα 2015-2019 με τη την κυβέρνηση Μητσοτάκη 2019-2023…

Πρόβλεψη για εκλογές έχετε; Πολλοί τις χαρακτηρίζουν βουβές…

Η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα με καλή διαφορά. Το ζήτημα δεν είναι μόνο η διαφορά, αλλά και το ποσοστό της ΝΔ στην πρώτη κάλπη.  Όσο πιο ψηλά πάει η ΝΔ, τόσο εγγύτερα στην αυτοδυναμία θα βρεθεί στη δεύτερη κάλπη. Υπό την έννοια αυτή, οι εκλογές στις 21 Μαΐου είναι κρίσιμες. Το στοίχημα της κυβερνησιμότητας είναι μεγάλο. Τον «ρυθμό» της δεύτερης κάλπης θα τον δώσει η πρώτη εκλογή.

Πολιτεύεστε για πρώτη φορά. Οι προσωπικοί σας πολιτικοί στόχοι ποιοι είναι;

Στόχος μου είναι να υπηρετήσω την αλήθεια. Η προσωπική ανάδειξη έπεται. Η προσωπική ανάδειξη δεν έχει αξία αν δεν υπηρετεί καλούς σκοπούς. Θέλω να είμαι χρήσιμος με καθαρό πολιτικό λόγο. Δεν θέλω με τη δημόσια παρουσία μου να υποτιμώ  τους πολίτες.

Παρότι νέος, μπήκατε στη μάχη σε μια εποχή που η πολιτική είναι απαξιωμένη. Πώς το βιώνετε;

Βλέπω την απαξίωση. Με λυπεί. Η πολιτική είναι αγαθό. Δεν πρέπει να συγχέουμε την πολιτική με τον σκληρό κομματισμό. Η απαξίωση της πολιτικής δεν βοηθά τη δημοκρατία.  Η πολιτική μάς αφορά όλους. Είμαστε πρωτίστως πολίτες. Ειδικά οι νεότεροι πρέπει να κατανοήσουν ότι η απραγμοσύνη στο τέλος αδικεί τους ίδιους. Πρέπει να είναι συμμετοχικοί.

Τον ανταγωνισμό στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο νομό πώς τον βλέπετε;

Μεγάλος αντίπαλος είναι τα προβλήματα και όχι τα πρόσωπα. Οι συνυποψήφιοι δεν είναι αντίπαλοι. Το είπα και πριν. Δεν προέχει η προσωπική ανάδειξη. Πρέπει να βοηθήσουμε τη ΝΔ να προσφέρει μια ποιοτικότερη πολιτική πρόταση. Δεν βρισκόμαστε στο ψηφοδέλτιο για να μοιράσουμε την σκληρή κομματική πίτα. Βρισκόμαστε στο ψηφοδέλτιο για να βοηθήσουμε τη ΝΔ θα αναδείξει μια πιο αξιόπιστη πολιτική πρόταση.

Πολλοί λένε ότι πρέπει να ψηφιστούν νέοι υποψήφιοι. Ποια είναι η άποψή σας;

Αν θέλετε ειλικρινή απάντηση, θα σας πως ότι πρέπει να ψηφιστούν οι καλύτεροι. Τι εννοούμε όταν λέμε νέοι; Αυτοί που έχουν μικρή ηλικία; Αυτοί που δεν έχουν ασχοληθεί με την πολιτική ως τώρα; Αυτοί που δεν έχουν διατελέσει βουλευτές; Δυσκολεύομαι να κατανοήσω τον διαχωρισμό.  Έχουμε τρεις επιλογές, πρέπει να ψηφίσουμε τους τρεις –κατά την κρίση μας- καλύτερους. Αυτό αρκεί.

Εσείς πού βάζετε τον εκλογικό πήχη;

Ο πήχης για μένα είναι πρωτίστως πολιτικός. Να προσφέρω με την πολιτική μου πρόταση. Στενά εκλογικά, όταν δίνεις μία μάχη προσπαθείς να την κερδίσεις. Θέλεις να αξιολογηθείς θετικά από πολλούς.

Έχετε κάποιο τελευταίο μήνυμα για τους πολίτες;

Ναι. Να ψηφίσουν ως ελεύθεροι πολίτες,  με ορθολογισμό. Οι εξαρτήσεις και η μικροπολιτική οπτική δεν βοηθούν. Η ψήφος μας είναι η ευκαιρία που έχουμε όλοι να μιλήσουμε με ειλικρίνεια στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας και στο αύριο.

Πηγή: larissanet.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.