Γιάννης Καριπίδης στο Ράδιο Ελασσόνα 88,4: Η αξιοποίηση του φράγματος του Αγιονερίου, η παράκαμψη της Ελασσόνας αποτελούν καίρια ζητήματα για τον τόπο

Συνέντευξη στη σελίδα του Ράδιο Ελασσόνα 88.4 (elassona884.gr) έδωσε ο υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Λάρισας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Καριπίδης: 

-Κύριε Καριπίδη σε ποιους άξονες εστιάζετε ως παράταξη, που αφορούν στην αντιμετώπιση προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας;

-Ο πρώτος άξονας είναι η οικονομική πολιτική, όπου επιβεβαιώνεται η αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Θέση μας αποτελεί η προστασία των ευάλωτων, αυτών που έχουν ανάγκη. Η ασφάλεια των συγκοινωνιών με αφορμή το εγκληματικό δυστήχημα των Τεμπών όπου ο δημόσιος ΟΣΕ πρέπει να λειτουργεί με νόμους, αποτελεί τον δεύτερο βασικό μας άξονα. Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί τον τρίτο άξονα, όπου η γεωργία και η κτηνοτροφία βρίσκονται σε άθλιο σημείο, συντηρούνται με διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλο αυτό πρέπει να «σπάσει», διότι δεν αποτελεί λύση για τους αγρότες μας. Οι έξι εθνικές μας προτεραιότητες είναι: Η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης με επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ. Η ενίσχυση του εισοδήματος με αύξηση κατώτατου στα 880 ευρώ και αφορολόγητο στις 10.000 ευρώ για όλους. Η στήριξη του κοινωνικού κράτους. Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Ένα ισχυρό δημοκρατικό κράτος με νομοθετική επίσης κατοχύρωση του όρου «γυναικοκτονία» και η απάντηση στη δημογραφική πρόκληση. 

-Η περιοχή της Ελασσόνας και οι κάτοικοί της έχουν να αντιμετωπίσουν τα δικά τους προβλήματα. Ποια είναι η δική σας άποψη; 

-Τα διαχρονικά αιτήματα των πολιτών είναι δίκαια αιτήματα. Η αξιοποίηση του φράγματος του Αγιονερίου, η παράκαμψη της Ελασσόνας, η αξιοποίηση του Ολύμπου αποτελούν τρία καίρια ζητήματα που η κεντρική πολιτική σκηνή θα πρέπει να επιλύσει προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Επίσης καίρια ζητήματα αποτελούν η στελέχωση του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας, των δημόσιων υπηρεσιών στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και στους υπόλοιπους τομείς που εξυπηρετούν τους πολίτες. 

-Στον Νομό της Λάρισας υπάρχουν όμως επίσης και άλλα αιτήματα ανά εκλογική περιφέρεια για τους κατοίκους.

-Έτσι ακριβώς είναι. Ζητήματα όπως ο δρόμος Φαρσάλων-Λάρισας, η Πιστοποίηση του Χαλβά Φαρσάλων ως Π.Ο.Π. ή Π.Γ.Ε., το φράγμα της Γυρτώνης που πρέπει να μπει σε λειτουργία, η γέφυρα στο Καστρί-Λουτρό που πρέπει να κατασκευαστεί και να ενώσει Θεσσαλία και Μακεδονία, τα δίκαια αιτήματα των αγροτών στην Αγιά και στο Κιλελέρ, οι αποζημιώσεις σε περιοχές όπως τα Τέμπη και ο Τύρναβος για τους παραγωγούς, αποτελούν επίσης διαχρονικά αιτήματα που πρέπει να ικανοποιηθούν.  

-Το δημόσιο; Η παράταξή σας έχει ρίξει τεράστιο βάθος στην ενίσχυσή του. Ποια είναι η γνώμη σας;

-Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύεται για τα ζητήματα Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού και φυσικά για τα ζητήματα διαφάνειας και προστασίας του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η επάνδρωση, η ενίσχυση και η στελέχωση του κοινωνικού κράτους στα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, στις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας, στους δήμους, τις περιφέρειες και σε υπηρεσίες όπως ο ΕΛΓΑ, η ΔΕΥΑ, ο ΕΦΚΑ, ο ΟΠΕΚΕΠΕ κ.α. αποτελούν τις πρώτες μας κινήσεις, από την ώρα που θα αναλάβει μία προοδευτική κυβέρνηση να διαχειριστεί τα προαναφερόμενα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες. Δεν πρέπει η Ελλάδα να ξαναζήσει εγκληματικές τραγωδίες όπως συνέβη στα Τέμπη. 

-Το μήνυμά σας προς τους πολίτες, ως υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Λάρισας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.; 

-Να προσέλθουν στις κάλπες, να ορίσουν το μέλλον τους με την ψήφο τους, για την Ελλάδα, για την Αριστερά, για την δημοκρατική παράταξη, για ένα κράτος δικαίου που μας αξίζει. Για Δικαιοσύνη παντού και για προκοπή στις ζωές όλων μας.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.