Κύπελλο ΕΠΣΛ: Τρίτη σερί κούπα για τον ΠΟΕ

 Ο ΠΟ Ελασσόνας είναι ο μεγάλος νικητής του 50ου τελικού του Κυπέλλου της ΕΠΣ Λάρισας κόντρα στον ΑΟ Μαυροβουνίου με 4-0 και είναι πλέον η μοναδική ομάδα του νομού που φτάνει στην τρίτη σερί κατάκτηση του τροπαίου. Οι προηγούμενες δύο, το 2019 κόντρα στο Δαμασιακό και το 2022 κόντρα στον Ηρακλή Λάρισας, καθώς τις περιόδους 2019-20 και 2020-21 δεν διεξήχθησαν τελικοί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο 0-0, ενώ με το ξεκίνημα του δευτέρου, η ομάδα τις Ελασσόνας προηγήθηκε με 1-0 με γκολ του Καραγκούνη (46’) με  σουτ μέσα από την περιοχή. Το 2-0 θα πετύχει ο Μουλτσιάς στο 70’ με συρτό σουτ έξω από την περιοχή, το 3-0 ο Ιγγλέζος στο 84’ με ψύχραιμο πλασέ, ενώ το τέτερτο γκολ – κερασάκι στην τούρτα, θα πετύχει ο Τσάτσος με κοντινό πλασέ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων μετά από πάσα του Καραμούλα.

Ο Χάρης Μουλτσιάς του ΠΟΕ, αναδείχθηκε MVP του τελικού.

Πριν την έναρξη του αγώνα, ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ απένειμε τιμητική πλακέτα στον αδικοχαμένο Γιώργο Ριζόπουλο ο οποίος αποτέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος του Α.Ο. Μαυροβουνίου αλλά και ποδοσφαιριστής του συλλόγου με τεράστια προσφορά. 

Την πλακέτα παρέλαβε η σύζυγος του Αρετή καθώς και τα δύο του παιδιά, Δημήτρης και Τάσος. 

Και μετά το τέλος του αγώνα απονεμήθηκε πλακέτα στον έμπειρο ρέφερι Θανάση Βασιλό για την πολυετή προσφορά του στη λαρισινή διαιτησία, πλακέτα την οποία και παρέλαβε, έχοντας μαζί του τα δύο του παιδιά. 

Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Ι. Ντελέζου και των βοηθών του κ. Νάκα και Μπουρονίκου. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Ακριβόπουλος (41’) και Περτζιόνι (72’). Σε ρόλο 4ου διαιτητή ήταν ο κ. Βασιλός (άψογος) και επιπρόσθετοι διαιτητές οι κ. Μίχος και Παπαγεωργίου (επίσης πολύ καλοί). Άψογοι στα καθήκοντά τους και οι παρατηρητές κ. Πατσιούρας και Γκανούρης.

Μετά το τέλος του αγώνα τις απονομές έκαναν ο Περιφεριάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, Δημήτρης Μπουχλαριώτης και ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, ενώ τα μετάλλια απένειμαν οι διοικητικοί κ. Γρηγοριάδης, Καρακάσης, Καρκατσέλας, δίνοντας το σύνθημα να ξεκινήσουν ξέφρενοι πανηγυρισμοί οι οποίοι συνεχίστηκαν στην Ελασσόνα όπου τους ποδοσφαιριστές του Νίκου Φώλλα περίμεναν δεκάδες φίλαθλοι της ομάδας.

ΠΟ Ελασσόνας (Νικ.Φώλλας): Γούπος, Κακάμης (79’ Κωνσταντινίδης), Νταμπώσης, Λαγός, Περτσιόνι, Κοντοθανάσης, Γκαμπέτας (68’ Μπέλλος), Κυρίτσης (84’ Τσάτσος), Μουλτσιάς, Καραγκούνης (79’ Μπούσιας), Ιγγλέζος (84’ Καραμούλας)
ΑΟ Μαυροβουνίου (Δημ.Κουκουλιάφκας): Μπρέλλας, Μπάγκας Δ., Κακαζούκης, Μπάγκας Κ. (85΄Θάνος), Λιλολάρι, Μπατζέλας Ν. (56΄λ.τ Σκαφιδάς), Μπατζέλας Β., Πράπας (85΄Στατήρης), Σπανός, Ακριβόπουλος (71΄Φακίτσας), Μπέτσης (85΄Κολιοφούτης).

Αμέσως μετά τον τελικό οι προπονητές των δύο ομάδων δήλωσαν τα εξής:

Ν. Φώλλας (Π.Ο.Ε.): «Είμαι πολύ περήφανος, που για πρώτη φορά ως προπονητής σε Τελικό Κυπέλλου ΕΠΣΛ καταφέραμε μαζί με τα παιδιά να φέρουμε το τρόπαιο για τρίτη φορά στην πόλη της Ελασσόνας. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά. Η νίκη ήταν δίκαιη. Αποδείξαμε την ανωτερότητά μας μετά από ένα νωθρό α’ ημίχρονο στην επανάληψη. Μετά ήταν όλα εύκολα για μας. Αυτό το Κύπελλο το αφιερώνουμε στους δύο άτυχους της φετινής χρονιάς Ι. Κυρίτση και Στ. Σουγλή, στον πρόεδρό μας Άλκη Χατζηβασίλη και στους φιλάθλους της επαρχίας Ελασσόνας που μας στήριξαν. Συγχαρητήρια στο Μαυροβούνι για την πορεία του στον τελικό και την αγωνιστικότητά του».

Δ. Κουκουλιαύκας (Α.Ο. Μαυροβουνίου): «Για μας ήταν μεγάλη χαρά και τρομερή εμπειρία η συμμετοχή μας στον τελικό. Ο Π.Ο.Ε. ήταν ανώτερος και το κρίσιμο σημείο ήταν το 1-0. Μετά ήταν πιο εύκολος ο ρόλος του Π.Ο.Ε. Είμαστε ευχαριστημένοι για την πορεία που κάναμε φέτος και αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες, τη διοίκηση και τους φιλάθλους μας. Μόνο χαρούμενοι είμαστε».
Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.