Οι ζημιές στις καλλιέργειες έβγαλαν τους αγρότες στον δρόμο – Πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στην Κεντρική πλατεία Τυρνάβου

 Συλλαλητήριο με τρακτέρ πραγματοποίησαν στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου σήμερα Τετάρτη 21/6 το απόγευμα οι αγρότες της περιοχής.

Ο λόγος που βγήκαν στον δρόμο είναι οι πολλές και εκτεταμένες καταστροφές και ασθένειες που έχουν υποστεί οι καλλιέργειές τους από τις συνεχόμενες και έντονες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις.

Oι αγρότες διεκδικούν:

-Άμεση ενίσχυση όλων των αγροτών του Δήμου Τυρνάβου λόγω των αυξημένων καλλιεργητικών εξόδων (τριπλασιασμός ψεκασμών) την φετινή χρονιά εξ αιτίας των συνεχόμενων βροχοπτώσεων.

-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των αγροτών της ευρύτερης περιοχής στις καλλιέργειες (αμπελοκαλλιέργεια, αχλαδοκαλλιέργεια, πυρηνόκαρπα, κεράσια, αμύγδαλα, μυδική και κηπευτικά) που έχουν υποστεί ζημιά με έξαρση ασθενειών από τις βροχοπτώσεις καθώς θεωρείται δεδομένη η απώλεια παραγωγής.

-Άμεσες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ των αγροτών που καταστράφηκε η παραγωγή τους από τις χαλαζοπτώσεις.

-Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που να αποζημιώνει τους αγρότες και κτηνοτρόφους στο 100% της ζημιάς και στην παραγωγή και στο κεφάλαιο για όλα τα ζημιογόνα αίτια.

-Άμεσα να επανασυνδεθεί το ρεύμα από την ΔΕΗ στο ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου στον Αμπελώνα.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.