Ο Ελασσονίτης Μανώλης Πούρικας νικητής στα 21 χλμ. του Zagori Mountain Running

Για 12η χρονιά, η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ζαγορίου φιλοξένησαν τον μεγαλύτερο αγώνα ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα και έναν από τους κορυφαίους στην Ευρώπη, που αποτελεί πρωτοβουλία της My Adventure, στις 21-23 Ιουλίου 2023.

Πετρόκτιστα χωριά, παραδοσιακά γεφύρια, μοναδικά αξιοθέατα όπως το επιβλητικό φαράγγι του Βίκου, η Σκάλα Βραδέτου, ο ποταμός Βοϊδομάτης, η περιοχή προστατευόμενου φυσικού πλούτου του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου καθώς και η πλούσια βιοποικιλότητα του μέρους, δημιούργησαν το ιδανικό σκηνικό για το φετινό Zagori Mountain Running, με τους συμμετέχοντες να αντιμετωπίζουν τις υψηλές θερμοκρασίες του τριημέρου και τις νέες προκλήσεις των τροποποιημένων, για αυτόν τον σκοπό, διαδρομών και ωρών εκκίνησης.

Πάνω από 2.500 αθλητές, μικροί και μεγάλοι και περισσότεροι από 10.000 επισκέπτες, βρέθηκαν στο Ζαγόρι για να ζήσουν από κοντά τη μοναδική αυτή γιορτή του ορεινού αθλητικού τουρισμού, να μοιραστούν πρωτόγνωρες εμπειρίες και να δημιουργήσουν αναμνήσεις για μια ζωή στον τόπο πίσω από το βουνό. 

Οι αθλητές και αθλήτριες που έλαβαν μέρος ήταν από 35 χώρες και 5 ηπείρους, όπως από: Η.Π.Α., Μεξικό, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Αίγυπτο, Μαρόκο, Τζιμπουτί, Πακιστάν, Λίβανο, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Βέλγιο, B. Ιρλανδία, Ολλανδία, Πολωνία, Ουγγαρία, Ρωσία, Εστονία, Ουκρανία, Αυστρία, Μάλτα, Σερβία, Σλοβακία, Λιθουανία, Ισραήλ, Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία, Κύπρο, Β. Μακεδονία και Ελλάδα. 

 Την Κυριακή 23 Ιουλίου, η αγωνιστική «σκυτάλη» δόθηκε στις πιο μαζικές ορεινές διαδρομές. Η εκκίνηση έγινε πρώτα με τον Ημιμαραθώνιο, Half Marathon 21km από το Τσεπέλοβο, με τους αθλητές να κινούνται  στο ορεινό σύμπλεγμα της Τύμφης και να περνούν από τους Κήπους, το τρίτοξο γεφύρι, το γεφύρι του Κόκκορου και το Κουκούλι. 

Στους άνδρες, πρώτος τερμάτισε ο Ελασσονίτης Μανώλης Πούρικας, μέλος της ομάδας  Saucony / DRC και μάλιστα με ρεκόρ διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα ο 23χρονος δρομέας ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 1:49:00, τρία λεπτά γρηγορότερα από τον Νίκο Πονηρέα (ΑΕ Μεσογείων Αμεινίας ο Παλληνεύς), ο οποίος τερμάτισε 2ος με 1:52:12.

Στην 3η θέση τερμάτισε ο Γάλλος Λοράν Βισέντ (Montpellier Start Running) με 1:55:47. 

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι προπονητής του νεαρού αθλητή είναι ο επίσης Ελασσονίτης Θοδωρής Δαβιώτης.

Εμείς από την πλευρά μας να ευχηθούμε στο Μανώλη και στον προπονητή του, πάντα επιτυχίες.

Η φώτογραφία ειναι απο το ZAGORI αγκαλια με τον προπονητή Θοδωρή Δαβιώτη οι αθλητές του στο Zagori. 
O Αλέξανδρος Τζουμακας κέρδισε τα 60 χιλιόμετρα και o Μανώλης Πούρικας τα 21 με ρεκόρ διαδρομής. 
Α.Ν. - Με πληροφορίες απο irunmag.gr 
Φωτογραφίες: Runntrail.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.