Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην ΑΕΛ, νέο Δ.Σ. και όλοι μαζί σαν μια γροθιά για τη νέα χρονιά

 Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αχιλλέας Νταβέλης το απόγευμα της Παρασκευής (7/7) στο Επιμελητήριο Λάρισας, η οποία κράτησε περίπου δύο ώρες, παρουσία αθλητικών συντακτών της πόλης απ’ όλα τα μέσα ενημέρωσης. Στο πάνελ βρέθηκαν και ο α’ αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Νταβέλης, όπως και ο υπεύθυνος επικοινωνίας και μέλος της διοίκησης κ. Δημήτρης Παπαλέξης όπου άνοιξε την συζήτηση και αναφέρθηκε στον τρόπο διεξαγωγής της σημερινής διαδικασίας, αλλά και στις ερωτήσεις που έγιναν από τους εκπροσώπους του τύπου.

Έγινε ο διοικητικός αλλά και ο οικονομικός απολογισμός της περασμένης χρονιάς, ενώ μεγάλη ήταν η αναφορά στο σήμερα αλλά και το αύριο της ομάδας με πολλές λεπτομέρειες.

Οικονομικός απολογισμός

Στην έναρξη της διαδικασίας υπήρξε και τοποθέτηση από τον οικονομικό διευθυντή της ΠΑΕ ΑΕΛ, κ. Τάσο Χριστακόπουλο. Ο ίδιος αναφέρθηκε σε χρέη και οφειλές που έχουν διευθετηθεί, αλλά και στα έσοδα, τα οποία προήλθαν από τηλεοπτικά δικαιώματα, το «Στοίχημα», τα εισιτήρια διαρκείας και τους χορηγούς της ομάδας.

Η αρχική τοποθέτηση του κ. Αχιλλέα Νταβέλη

«Καλησπέρα σε όλους σας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την σημερινή σας προσέλευση η οποία είναι τιμητική και αναγκαία. Η παρουσία μας ως διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ γίνεται σήμερα με αφορμή τον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό της περασμένης χρονιάς. Στέκομαι ενώπιόν σας και ενώπιον των συμπολιτών και φιλάθλων αυτής της ιστορικής ομάδας. Θα παραθέσω με απόλυτη ειλικρίνεια όλα τα στοιχεία, που αφορούν την ομάδα μας. Παράλληλα μας παρακολουθούν κατά εκατοντάδες χιλιάδες μέσα από τη ζωντανή μετάδοση κι από το κανάλι του Youtube. Θα κάνω μια ανάλυση επί των διοικητικών όπως αυτά σημειώθηκαν το τελευταίο 12μηνο περίπου. Έχουμε ολοκληρώσει 12 μήνες διοικητικής παρουσίας από τις 28 Ιουνίου του 2022 και θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο συνοπτικός στον δικό μου διοικητικό απολογισμό, δίνοντας σε εσάς το χρόνο να τοποθετηθείτε».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα άτομα που θα βρίσκονται δίπλα του τη φετινή χρονιά, τόσο στη διοίκηση, όσο και στο τεχνικό τιμ:

«Πριν ξεκινήσω τον Διοικητικό Απολογισμό να παρουσιάσω τους συνεργάτες μου. Από τον α’ αντιπρόεδρο κ. Ιωάννη Νταβέλη, από τον υπεύθυνο του τμήματος επικοινωνίας και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Δημήτρη Παπαλέξη, από τον προπονητή της ομάδας, κ. κ. Παναγιώτη Γκουτσίδη, από τον βοηθό προπονητή από σήμερα της ομάδος κ. Παναγιώτη Κυπαρρίση, από τον τεχνικό αρχηγό της ομάδας κ. Θωμά Κυπαρρίση, από τον οικονομικό διευθυντή της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Τάσος Χριστακόπουλο, από την υπεύθυνη νομικού σε αθλητικό δίκαιο κ. Δόξα Τσαγκαράκη, κι από τον υπεύθυνο νομικό για θέματα αστικού δικαίου κ. Στέφανο Παντζαρτζίδη. Καλωσορίζω επίσης στους κόλπους της ΑΕΛ και τον κ. Χρήστο Γκατζούλη που εντάχθηκε προσφάτως στο γραφείο Τύπου. Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία σε όλους».

Έκτακτη Γ.Σ., αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και νέο Δ.Σ.

Μάλιστα το απόγευμα της Παρασκευής (7/7) στα γραφεία της ΠΑΕ έγινε έκτακτη Γενική Συνέλευση και Διοικητικό Συμβούλιο με δύο θέματα όπως ανέφερε ο κ. Αχιλλέας Νταβέλης:

«Πρώτον η ΑΜΚ κατά 1,5 εκατ. ευρώ, άρα αυτό που θα πρέπει να γνωρίζεται είναι ότι το ΜΚ της ΠΑΕ ανέρχεται στο 2,5 εκατ. ευρώ μετά και τα σημαντικά ποσά τα οποία κατεβλήθησαν στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2022-2023 μετά και την ανάληψη της διοικήσεώς μας.

Και δεύτερον την αλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ που είναι πλέον πιο ολιγομελές και πιο συνεκτικό.

Σας ανακοινώνω τα ονόματα των συμμετεχόντων:

Νταβέλης Αχιλλέας του Αθανασίου πρόεδρος
Νταβέλης Ιωάννης του Αθανασίου αντιπρόεδρος α’
Νταβέλης Αθανάσιος του Αχιλλέως αντιπρόεδρος β’
Παπαλέξης Δημήτριος του Χρήστου
Βασιλάκου Δήμητρα του Κωνσταντίνου

Αυτά τα πέντε μέλη απαρτίζουν το νέο ΔΣ. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους επίσης».

O διοικητικός απολογισμός

Στη συνέχεια ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΛ έκανε τον διοικητικό απολογισμό λέγοντας αναλυτικά:

«Καλούμαστε σήμερα να σας παρουσιάσουμε τον διοικητικό απολογισμό  μίας καινούργιας αρχής για την ομάδα μας που ήρθε μετά από δεκαετίες σε Λαρισινούς ιδιοκτήτες που θεώρησαν σαν πρωτεύον στόχο να επαναφέρουν την ομάδα και την ιδέα της ΑΕΛ στους κατοίκους της Λάρισας εκεί που πραγματικά ανήκει και να ξεκινήσουμε  μια  δύσκολη χρονιά. Στη διάρκεια της οποίας είχαμε  να  οργανώσουμε και να φέρουμε εις πέρας πολλά δύσκολα πράγματα από πολλές απόψεις (διοικητικές, οικονομικές, κοινωνικές), αλλά κυρίως να γνωρίσουμε, να διαπραγματευτούμε και να μάθουμε αυτόν τον δύσκολο χώρο του ποδοσφαίρου της Super League 2.

Πάνω από όλα για να φτάσουμε στην απόκτηση του μετοχικού πακέτου  της ΠΑΕ, του προπονητικού κέντρου των Δένδρων, αλλά και των οικονομικών επιβαρύνσεων της ομάδας που την ακολουθούσαν από την προηγούμενη διοίκηση όπως τις υποχρεώσεις σε εφορία και ΕΦΚΑ των οποίων τακτοποιούμε κάθε μήνα. Το ban σε προπονητές και  ποδοσφαιριστές που είχαν δημιουργήσει το μεγαλύτερο πρόβλημα στην λειτουργία της ομάδας, τα υπόλοιπα σε προπονητές, ποδοσφαιριστές, ιατρικό προσωπικό, διοικητικό και υπαλληλικό προσωπικό και προς τρίτους. Έπρεπε εμείς οι νέοι ιδιοκτήτες  βάζοντας πάνω από όλα το συναίσθημα και την αγάπη μας για την ΑΕΛ και την Λάρισα, αλλά και το χέρι βαθιά στην τσέπη, να δημιουργήσουμε μία νέα τάξη πραγμάτων για να επαναφέρουμε την ομάδα κοντά στους φιλάθλους, την κοινωνία, τους φορείς, την πολιτεία, τα σωματεία, τον κόσμο.

Καλύψαμε σε μεγαλύτερο βαθμό τις υποχρεώσεις της φετινής χρονιάς σε προπονητές, ποδοσφαιριστές και ιατρικό, διοικητικό και υπαλληλικό προσωπικό.

Προσπαθήσαμε και παραμένουμε δυνατοί στις επάλξεις γνωρίζοντας ότι η συνέχεια ήταν δύσκολη και θα είναι δύσκολη και ότι τα προβλήματα τόσο σε αγωνιστικό αλλά και σε οικονομικό επίπεδο  θα υπάρχουν (λόγω του ότι τα έσοδα της κατηγορίας είναι ανύπαρκτα) και παρόλο που εναρμονιστήκαμε  με τα νέα δεδομένα, προσπαθήσαμε και πρωταγωνιστήσαμε μιας και είναι κάτι που αρμόζει στην ιστορία της ομάδας μας της ΑΕΛ και οργανώσαμε όλα τα τμήματα της  σε διοικητικό, και ποδοσφαιρικό τομέα για να φέρουμε την ΑΕΛ στο καλύτερο δυνατό σημείο με γνώμονα πάντα ότι η συνέχεια θα είναι δύσκολη και ότι τα προβλήματα σε αγωνιστικό  και οικονομικό επίπεδο  μεγάλα, κάτι το οποίο δεν μας φοβίζει και μας δυναμώνει συνεχώς.

Αυτή η συνέχεια απαιτεί θυσίες, προβληματισμούς, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και μεγάλες προσπάθειες  από όλους μας, μαθαίνοντας μέσα από τα λάθη μας και την απειρία μας.

Γνωρίζοντας τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η κατηγορία είμαστε από την πρώτη στιγμή αρωγοί στην προσπάθεια της διοργανώτριας αρχής  της Super League 2 προκειμένου να ανακάμψει και να εξευρεθούν λύσεις για την βιωσιμότητα της κατηγορίας, αλλά για να φύγει και από την μιζέρια που βρισκόταν τα τελευταία χρόνια.

Πρωταγωνιστήσαμε σε όλα τα διοικητικά συμβούλια της λίγκας και συνεισφέραμε στην εξυγίανση της προσφέροντας την βοήθεια μας σε όλα τα επίπεδα.

Ήρθαμε σε επαφή μαζί και με άλλους προέδρους της κατηγορίας σε συναντήσεις, τόσο με την Ε.Π.Ο, όσο και με τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Αυγενάκη και με την ΕΡΤ για να εξεταστούν οι οικονομικές δυνατότητες ανάπτυξης αυτής της κατηγορίας.

Καλλιεργήσαμε κατάλληλες και επωφελείς σχέσεις με τους φορείς του αθλητισμού Γ.Γ.Α., Ε.Π.Ο., Ε.Π.Σ.Λ., Σύνδεσμο Διαιτητών, Σύνδεσμο Προπονητών και Σύνδεσμο Παλαιμάχων, καθώς και με τους φορείς του νομού Περιφέρεια και Δήμους, για να πετύχουμε  στόχους  και για τη στήριξη του ποδοσφαίρου στο νομό της περιφερειακής ενότητας  Λάρισας.

Αναπτύξαμε σχέσεις αξιοπρέπειας, αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης με την ερασιτεχνική ΑΕΛ και τους ανθρώπους της και πιστεύουμε στο μέλλον να είμαστε στην θέση να τους βοηθήσουμε όπως πρέπει.

Καταβάλαμε προσπάθειες και ήρθαμε σε συναντήσεις με την ΕΠΣ Λάρισας, αλλά και τα περισσότερα σωματεία του νομού με συνεργασίες   που δημιουργήθηκαν ώστε από κοινού να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις ακαδημίες Κ19, Κ17, Κ15 και να πρωταγωνιστήσουν και αυτές σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Το όραμά μας ήταν να αναγεννηθεί η ομάδα σε όλα τα επίπεδα και δόθηκε μεγάλο βάρος στις ακαδημίες μας και στις ομάδες Κ19, Κ17, Κ15 με ένταξη σε αυτές 78 παιδιών από όλο το νομό.

Στα πλαίσια διαχείρισης και αντιμετώπισης των συνεπειών  που προέκυψαν από την πανδημία, προσπαθήσαμε να διαμορφώσουμε ένα νέο κύκλο φιλάθλων με ένα πρωτοποριακό κάλεσμα όλων των παιδιών έως 14 ετών σε προνομιακή δωρεάν θέση στο γήπεδο από όλα τα σχολεία του νομού Λάρισας, επίσης φέραμε την ομάδα κοντά στους μαθητές δημοτικών και γυμνασίων  της Λάρισας με εβδομαδιαίες επισκέψεις όλων των παικτών της ΑΕΛ στα σχολεία.

Θα διεκδικήσουμε ότι δικαιούμαστε, δεν θα ζητήσουμε χάρη από κανέναν, αλλά και δεν θα χαριστούμε  σε κανέναν.

Με την ελπίδα ότι η νέα ποδοσφαιρική περίοδος θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη και με την υπόσχεση ότι θα πορευθούμε ενωμένοι όλοι μαζί με την ομάδα μας και τους ένθερμους φιλάθλους μας σε μια χρονιά που θα αναδείξει ότι ήρθε η ώρα για το μεγαλείο της ιστορικής ΑΕΛ».

Το AEL FC ARENA, τα εισιτήρια διαρκείας και η νέα εταιρεία ένδυσης

Σχετικά με την έδρα της ΑΕΛ τη νέα αγωνιστική χρονιά, αναφέρθηκε ο κ. Αχιλλέας Νταβέλης πως η ομάδα είναι πιο κοντά από ποτέ στο να αγωνιστεί στο ΑΕL FC ARENA. Όλα φυσικά θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ημέρες, αφού οι συζητήσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο. Αναφορικά με τα εισιτήρια διαρκείας και αυτά θα ανακοινωθούν μόλις ολοκληρωθούν οι διεργασίες για το γήπεδο που είναι το πρώτο και το σημαντικότερο. Τέλος σε σχετική ερώτηση για την εταιρεία που θα ντύσει την ΠΑΕ ΑΕΛ τη νέα χρονιά ανέφερε πως θα είναι η ADIDAS.

*Ολόκληρη τη Συνέντευξη Τύπου μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ:

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.