Νέα έργα οδικής ασφάλειας στην Επαρχία Ελασσόνας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

 Ξεκινούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας νέα έργα για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση έργου συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

 «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται σε συνεχή κίνηση. Η αγάπη μας γι’ αυτό που κάνουμε παραμένει αμείωτη και ισχυρή. Δυναμώνει καθημερινά και χαιρόμαστε να βλέπουμε τα αποτελέσματα σε έργα με αξία για όλους. Στηρίζουμε το τώρα, χτίζουμε το αύριο. Παράγουμε ένα καλύτερο αύριο, σταθερά δίπλα στις τοπικές κοινωνίες. Υπογράψαμε τη σύμβαση έργου για την ενίσχυση της ασφάλειας της κυκλοφορίας στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Λάρισας. Με τα έργα μας ενισχύουμε την τοπική πραγματική οικονομία, δημιουργούμε θέσεις εργασίας, δίνουμε δύναμη και προοπτική στους ανθρώπους για να μείνουν στον τόπο τους» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Οι θέσεις των νέων έργων

-Στην εθνική οδό 3 (Λάρισας-Κοζάνης): πριν τον οικισμό του Σαρανταπόρου Ελασσόνας μέχρι τα  όρια της Π.Ε. Λάρισας από τη διασταύρωση της ε.ο. 3 προς Λιβάδι έως την Τ.Κ. Λιβαδίου από την Ελασσόνα έως τη συμβολή της ε.ο. με τον οικισμό Σαρανταπόρου από Τύρναβο έως Ελασσόνα στον ορεινό όγκο της Μελούνας

-Στην επ. οδό  13, από τον οικισμό του Πυθίου προς Κατερίνη, μέχρι τα  διοικητικά όρια της  Περιφέρειας Θεσσαλίας

- Στην επ. οδό  24 από Σπαρμό έως Καταφύγιο Ολύμπου

- Στην επ. οδό 11 (Λάρισα-Καλλιπεύκη) από Γόννους προς Καλλιπεύκη

- Στην επ. οδό 22 από Βαλανίδα προς Κρανιά Ελασσόνας

- Στην επ. οδό 31- επ. οδό 33- επ. οδό 34 στο τμήμα Άγιοι Ανάργυροι-Κάμπος-Δοξαράς-Αγ. Γεώργιος-Κυπάρισσος-Κρήνη-Ευύδριο-Βασιλη-Πολυνέρι-Σταυρός

- Στην εθνική οδό 1 (Λάρισας-Θεσσαλονίκης) με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη στη συμβολή με τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου

- Στο 8ο χλμ π.ε.ο. Λάρισα-Αθήνας (ΙΑΣΩ Θεσσαλίας)

- Στη συμβολή ε.ο. 30 με επ. οδό 38 (Φάρσαλα-Σκοπιά)

- Στη συμβολή ε.ο. 3 με επ. οδό 37 (Φάρσαλα-Σκοπιά)

Γίνεται ανά περίπτωση: οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, στηθαία ασφαλείας, εγκατάσταση θραύσιμων κατά την πρόσκρουση διατάξεων, βελτίωση οδοστρώματος, διαπλάτυνση ερεισμάτων, εγκατάσταση οριοδεικτών, βελτίωση διαχείρισης ομβρίων, εγκατάσταση-βελτίωση οδοφωτισμού.

 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.