Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ - Έρχονται καταιγίδες μετά τον καύσωνα

Έρχονται καταιγίδες και μπουρίνια μετά από το πέρας του τρέχοντος καύσωνα, ενημέρωσε σήμερα (26.7.2023) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η οποία προειδοποιεί τους πολίτες για την ακραία αυτή μεταβολή του καιρού.

Αναλυτικά, η ΕΜΥ ανακοίνωσε για τον καιρό που θ’ ακολουθήσει και σύμφωνα με επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για σήμερα Τετάρτη, προβλέπεται μεταβολή της καιρικής κατάστασης τις αμέσως επόμενες ώρες στη βορειοδυτική χώρα και πιο συγκεκριμένα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία, με πρόσκαιρες καταιγίδες και κυρίως με πολύ ενισχυμένους βορειοδυτικούς ανέμους.

Τα έντονα αυτά φαινόμενα θα επηρεάσουν από νωρίς το βράδυ την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες και βαθμιαία από τη νύχτα τις υπόλοιπες περιοχές του βορείου Αιγαίου και την ανατολική Μακεδονία.

Αύριο Πέμπτη η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε όλη τη χώρα τουλάχιστον κατά 8 βαθμούς και δε θα ξεπερνά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου β. στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία, τις ανατολικές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως περιοχές της Χαλκιδικής) και το βορειοανατολικό Αιγαίο προβλέπονται καταιγίδες που θα συνοδεύονται από πολύ ενισχυμένους βόρειους ανέμους (μπουρίνια).

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.