Πύρινη κόλαση στο Βελεστίνο Βόλου - Καίγονται αυτοκίνητα και αποθήκες - Φθάνει στο Σέσκλο το πύρινο μέτωπο – Εντολή εκκένωσης προς τους κατοίκους

Στάχτη έχουν γίνει στο Βελεστίνο, εκτός από την καφετέρια -όπως μετέδωσε αποκλειστικά το TheNewspaper.gr- και μία αποθήκη σε ιδιωτική έκταση και ένα αυτοκίνητο που βρίσκονται περίπου πενήντα μέτρα έξω από την κωμόπολη.

Η κατάσταση στην περιοχή είναι εκρηκτική, καθώς οι φλόγες έχουν φτάσει στα πρώτα σπίτια. Οι κάτοικοι βρίσκονται στους δρόμους και προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους.

Η φωτιά μετά το Βελεστίνο και τον Άγιο Γεώργιο Φερών φθάνει και στο Σέσκλο με τις αρχές να δίνουν εντολή εκκένωσης στους κατοίκους. Στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ.Μαλαματίνης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, κ.Τόρης ενώ στο σημείο σπεύδει και ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος με τον Γιώργο Σκλιά.

Oι κάτοικοι του Σέσκλου καλούνται να αποχωρήσουν από τον δρόμο προς το Διμήνι.

Με σοβαρά εγκαύματα διακομίστηκε στο νοσοκομείο Βόλου πυροσβέστης που επιχειρούσε στο Βελεστίνο όπου μαίνεται το μεγάλο πύρινο μέτωπο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πυροσβέστης φέρει εγκαύματα β' βαθμού σε χέρια, πρόσωπο και πλάτη. Υπηρετούσε στην Κατερίνη και ρίχθηκε στη μάχη της κατάσβεσης των πυρκαγιών στη Μαγνησία τις τελευταίες ώρες.

Απειλητικό είναι το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στο Βελεστίνο Μαγνησίας, με την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής να είναι μεγάλη και τους κατοίκους να έχουν να απομακρύνονται από το σημείο.

Οι συνθήκες είναι δύσκολες δεδομένου ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και οι φλόγες έχουν φτάσει στα σπίτια.

Επί τόπου επιχειρούν 33 πυροσβέστες και 13 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα. Νωρίς το απόγευμα αυξήθηκαν τα επίγεια μέσα πυρόσβεσης.

Πηγή: thenewspaper.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.