Σε κλίμα κατάνυξης ο Πανηγυρικός Εσπερινός του «προστάτη» των Εμπόρων της Ελασσόνας Προφήτη Ηλία

 Σε κλίμα κατάνυξης και με τη συμμετοχή δεκάδων πιστών τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας στο γραφικό εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, «προστάτη» των Εμπόρων της Ελασσόνας, που βρίσκεται στον ομώνυμο κατάφυτο λόφο της Ελασσόνας.

Στον γραφικό λόφο, που είναι «δεμένος» με την ιστορία, την κοινωνική και σχολική ζωή, αλλά και την καθημερινότητα της πόλης, δεκάδες έμποροι και επαγγελματίες της περιοχής και προσκυνητές όλων των ηλικιών ανηφόρισαν για να τιμήσουν τη μνήμη του και για να χαρούν τη θέα της Ελασσόνας και του κάμπου της από ψηλά.

Σήμερα Τετάρτη, παραμονή της γιορτής, στον Πανηγυρικό Εσπερινό, λειτούργησαν, ο αρχιμανδρίτης π. Παΐσιος Μπίσμπας και  ο πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Γεροφάκας.

Μέλη της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας φρόντισαν να προσφέρουν στους προσκυνητές και επισκέπτες το καθιερωμένο λουκούμι.

Αύριο Πέμπτη, ανήμερα της εορτής του Αγίου, θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, όπου θα  λειτουργήσει ο πρωτοσύγκελοs της Ι. Μητρόπολης - αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος

Ανάμεσα στις παρουσίες: ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ελασσόνας Βασίλης Μουλτσιάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ανέστης Σερετίδης, Κατερίνα Σερετίδου-Ζηρδέλη, Χρήστος Πιτένης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ Λάρισας Θωμάς Κίτσης, μέλη της διοίκησης του «οικοδεσπότη» τοπικού Εμπορικού Συλλόγου, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ελασσόνας Παναγιώτης Μωυσίδης, φορείς της περιοχής και πολλοί προσκυνητές και επισκέπτες.

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.