Μαρία Γαλλιού: Να παρέμβουμε αποφασιστικά και με σχέδιο στηρίζοντας τις κακοποιημένες γυναίκες

Η δικηγόρος κα Μαρία Γαλλιού, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την αυτοδιοικητική παράταξη του Δημήτρη Κουρέτα, με αφορμή τον θάνατο της 42χρονης Όλγας εξαιτίας της βάναυσης κακοποίησής της από τον πρώην σύντροφό της έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο μακροσκελής σκοτεινός κατάλογος της ενδοοικογενειακης έμφυλης βίας από χθες περιλαμβάνει και την ΟΛΓΑ που κατέληξε μετά από μια άνιση μάχη για τη ζωή της, σε κωματώδη κατάσταση επί επτά μήνες μετά από τη βάναυση συμπεριφορά του βασανιστή "συντρόφου" της

Ο κατάλογος δεν κλείνει, τουναντίον διαρκώς μεγαλώνει. Είναι καιρός για στρατηγικές και νομοθετικές ρυθμίσεις που θα καταπολεμούν αποτελεσματικά τα βαθύτερα αίτια της έμφυλης βίας, που θα παρέχουν υποστήριξη στα θύματα και θα τιμωρούν τις πράξεις κακοποίησης.

Είναι καιρός για αποφασιστικές παιδευτικές κινήσεις, προκειμένου οι κοινωνικές αντιλήψεις μιας άλλης εποχής και τα έμφυλα στερεότυπα σε βάρος των γυναικών να εκλείψουν, οι ίδιες να μη φοβούνται, να μην ντρέπονται ή να μην αισθάνονται ένοχες για την κακοποίησή τους και οι υποψήφιοι θύτες να γνωρίζουν ότι δεν θα υπάρξει καμιά ανοχή, συγκάλυψη ή ατιμωρησία. 

Οφείλουμε, επιπλέον, να εξετάσουμε με μεγαλύτερη προσοχή τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να ενισχυθούν υποστηρικτικές δομές αλλά και δράσεις ενημέρωσης από την Περιφέρεια. Δεν μπορεί να διατίθενται ένα σωρό χρήματα για πάσης φύσεως εκδηλώσεις αμφίβολης αποτελεσματικότητας και να μην παρεμβαίνουμε σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. 

Ο κόσμος μας θα γίνει πιο δίκαιος, συνεκτικός, ουσιαστικά ελεύθερος και ισότιμος σε μια κοινωνία που οι ΟΛΓΕΣ.... θα πάψουν να βασανίζονται και θα προστατεύονται.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.