Με ευλάβεια και κατάνυξη ο Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Ι.Μ.Ολυμπιώτισσας στην Ελασσόνα

Με θεία κατάνυξη και με την καθιερωμένη θρησκευτική λαμπρότητα και επισημότητα, η επαρχία Ελασσόνας τιμάει και φέτος την «Καλοκαιρινή Πασχαλιά», το «Πάσχα του Καλοκαιριού» (…κατά τον Φώτη Κόντογλου), τη μεγάλη Γιορτή της Παναγιάς, την Κοίμησή της.

Στην Ελασσόνα, το απόγευμα της Δευτέρας, παραμονή της εορτής, στο Μοναστήρι της Παναγίας Ολυμπιώτισσας, με την παρουσία εκατοντάδων πιστών, τελέσθηκε στον προαύλιο χώρο της Μονής αρχιερατικός πανηγυρικός Εσπερινός, με Αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα, όπου χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν,  ο αρχιμανδρίτης της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου π. Νεόφυτος Παπαδημητρίου, ο αρχιερατικός επίτροπος της Ι.Μ. Ελασσώνος – πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, οι πρωτοπρεσβύτεροι π. Ευάγγελος Γκανάτσιος και π. Χρήστος Γεροφάκας, ο ιερέας π. Ιωάννης Κατσάρας και ο διάκονος π. Σπυρίδων Σταμούλης.

Μετά τις 9 το βράδυ, μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης και ψαλμωδιών από το μουσικό σύνολο "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΚΟΣ" διευθύνοντος του μουσικοδιδασκάλου  Γεωργίου Καραγιαννάκη, εψάλησαν τα Εγκώμια της Παναγίας, με «φόντο» τη νυχτερινή άποψη της Ελασσόνας από ψηλά.

Πάντως, εξαιρετικά μεγάλη ήταν και φέτος η προσέλευση ντόπιων και επισκεπτών που ανηφόρισαν στο ιστορικό Μοναστήρι της Ελασσόνας και κατέκλυσαν τους χώρους του για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή Ιερή Εικόνα της Παναγίας Ολυμπιώτισσας και να προσευχηθούν στο …«καύχημα της Ελασσόνας», βιώνοντας τη Χάρη της για μια ακόμα χρονιά.

Ανάμεσα στις παρουσίες: ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, η Γενική διευθύντρια Δασών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας της Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας(ΥΠΕΝ) Ζωή Φτίκα, ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Πασχόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας – επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Ευαγγέλου, ο δημοτικός σύμβουλος Κίμων Τσιουρής, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας Γιάννης Κατσαγκόλης, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας Βασίλης Μπανταβής, κ.α.

ΓΜ-ΑΝ
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.