Αίθριος με τοπικές συννεφιές ο καιρός σήμερα στη Θεσσαλία - Η πρόγνωση της ΕΜΥ μέχρι το Δεκαπενταύγουστο

Συννεφιασμένο το τοπίο του καιρού θα είναι σήμερα Παρασκευή 11 Αυγούστου, με αρκετές βροχές και μπόρες σε όλη την Ελλάδα.

Γενικά, ο καιρός θα είναι αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί στην Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια, και το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Αναλυτικά για σήμερα στη Θεσσαλία προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Θεσσαλία και στις Σποράδες, όπου είναι πιθανόν έως το μεσημέρι να σημειωθούν λίγες βροχές, ενώ δεν αποκλείεται και στα υπόλοιπα ορεινά ηπειρωτικά να εκδηλωθούν λίγες ασθενείς βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια από βόρειες διευθύνσεις πρόσκαιρα 4 έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12-08-2023
Γενικά αίθριος καιρός. Τις πρωινές ώρες τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών, ενώ τοπικοί όμβροι είναι πιθανό να εκδηλωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς και τοπικά στα ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13-08-2023
Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, όπου είναι πιθανό το μεσημέρι και το απόγευμα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 14-08-2023
Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15-08-2023 (ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ)
Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.