Εργατικό Κέντρο Ελασσόνας: Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση εναντία στο εργασιακό νομοσχέδιο

 Κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή 24ωρη απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση τ στην Κεντρική πλατεία της πόλης, απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Ελασσόνας.

Σε ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

"Το Εργατικό Κέντρο Ελασσόνας με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου συμμετέχει στην Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 με αίτημα την άμεση απόσυρση του αντεργατικού εργασιακού νομοσχεδίου, το οποίο εισάγεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής την ημέρα εκείνη.

 Οι εργαζόμενοι είμαστε αντίθετοι σε ένα νομοσχέδιο το οποίο :

    Θεσμοθετεί έως και τις 13 ώρες εργασίας την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα, 

    Επιβάλλει την υποχρεωτική 6ημερη εργασία σε πολλούς κλάδους, ανοίγοντας το δρόμο για τη γενικευμένη εφαρμογή της,  ενισχύοντας ακόμα παραπάνω τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης,

    Θεσπίζει τις συμβάσεις ελάχιστης εργασίας, των «μηδενικών» ωρών και την κατά παραγγελία εργασία!, δηλαδή την εργασία «των μηδενικών δικαιωμάτων»

    Θεσμοθετεί την 6μηνη δοκιμαστική περίοδο χωρίς δικαίωμα αποζημίωσης του εργαζόμενου, διατηρώντας  το σημερινό 12μηνο.

    Καταργεί την υποχρέωση προδήλωσης του εργοδότη για την υπερεργασία, τις υπερωρίες, τις τυχόν διευθετήσεις του χρόνου εργασίας και άλλες μεταβολές του ωραρίου με πρόσχημα τη ψηφιακή κάρτα εργασίας, εντείνοντας την εργοδοτική αυθαιρεσία.

    Ποινικοnοιεί την απεργία και τη συνδικαλιστική δράση, με την εισαγωγή βαρύτατου προστίμου και ποινής φυλάκισης, σε όσους ασκήσουν το δικαίωμα της απεργιακής περιφρούρησης.

Καλούμε τους εργαζόμενους   και τα σωματεία-μέλη μας να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 21/9/ 2023 στην Κεντρική πλατεία της πόλης μας.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.