Συμμετοχή λαρισινών επιχειρήσεων στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

 Τις πύλες της έκλεισε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 η 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία έλαβε χώρα σε μία ιδιαίτερα δύσκολη χρονική στιγμή για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για την Περιφέρεια της Θεσσαλίας. 

Στη σκιά των φυσικών καταστροφών η έκθεση άνοιξε τις πύλες της το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου και τις έκλεισε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου. Η επισκεψιμότητα της σαφώς και επηρεάστηκε από τα προβλήματα στο Εθνικό οδικό Δίκτυο, αλλά παρόλα αυτά υπήρξε αρκετή κινητικότητα του επιχειρηματικού κόσμου και πραγματοποιήθηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες ενημερωτικές εκδηλώσεις. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε την έκθεση κατά το δεύτερο Σαββατοκύριακο της λειτουργίας της και όχι κατά την έναρξη αυτής, όπως είθισται.

Τιμώμενη χώρα για τη φετινή διοργάνωση ήταν η γειτονική Βουλγαρία, η οποία είναι παρών στις διοργανώσεις της ΔΕΘ από το 1926 ανελλιπώς, διατηρώντας δυνατούς επιχειρηματικούς δεσμούς με την Ελλάδα. Μια χώρα με στρατηγική θέση, απ’ όπου διέρχονται πέντε πανευρωπαϊκοί διάδρομοι μεταφορών συνδέοντας την Ευρώπη με τη Μέση Ανατολή και την Ασία.

Το Επιμελητήριο της Λάρισας, συνεχίζοντας την προσπάθεια στήριξης των επιχειρήσεων μελών του έδωσε το παρών και σ αυτήν τη διοργάνωση με τη συμμετοχή τεσσάρων τοπικών επιχειρήσεων οι οποίες είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τα προϊόντα τους και να πραγματοποιήσουν επιχειρηματικές επαφές. 

Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν ήταν οι:

1. ΛΙΟΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ – DIODORA- ΜΗΛΟΞΥΔΟ ΟΛΥΜΠΟΥ – παραγωγή και εμπόριο φρούτων – ΔΟΛΙΧΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

2. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ – οινοποιείο , αποσταγματοποιείο – ΤΥΡΝΑΒΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

3. ΚΑΡΑΛΟΙΖΟΣ ΜΙΧΑΗΛ – εμπόριο ανταλλακτικών – ΒΟΛΟΥ 29 ΛΑΡΙΣΑ

4. ΚΑΤΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ – εμπόριο γεωργικών φαρμάκων -ΠΛΑΤΑΝΟΥΛΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Τη συμμετοχή των τοπικών επιχειρήσεων-μελών μας στην 87η ΔΕΘ Επιμελητηρίου επιμελήθηκε ο οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου κ. Δημήτριος Οικονόμου ο οποίος επισκέφθηκε την έκθεση και συνομίλησε με τους συμμετέχοντες καταγράφοντας παρατηρήσεις και απόψεις.

  


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.