Νίκος Ευαγγέλου: "Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε λύσεις σε όλα τα προβλήματα των κοινοτήτων"

Τα χωριά Συκέα, Πραιτώρι και Αμπέλια επισκέφθηκε το βράδυ της Πέμπτης ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας, επικεφαλής της παράταξης «ΑλλάΖουμε» και εκ νέου υποψήφιος Νίκος Ευαγγέλου, όπου συνομίλησε με φίλους και υποψήφιους του συνδυασμού.

Σε ανάρτηση του ο Νίκος Ευαγγέλου αναφέρει:

"Επισκέφτηκα το βράδυ της Πέμπτης τις κοινότητες Συκέα, Πραιτώρι και Αμπέλια.

Άκουσα τις αγωνίες και τον προβληματισμό των κατοίκων για όσα δεν έγιναν τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Οι ίδιοι μου δήλωσαν πως νιώθουν εγκαταλειμμένοι, καθώς η απελθούσα δημοτική αρχή, δεν έκανε ούτε ένα έργο σε ολόκληρη την περιοχή, με αποτέλεσμα οι κοινότητες να μαραζώνουν και ο πληθυσμός τους να μειώνεται.
Από την πλευρά μου δεσμεύτηκα για την υλοποίηση δέσμη έργων που θα αλλάξουν την εικόνα της εγκατάλειψης και θα δώσουν ξανά πνοή σε όλες τις κοινότητες μας.
Για τις κοινότητες θα εκπονήσουμε ένα σημαντικό πρόγραμμα έργων όπως:
• Αυτονομία διαχείρισης στους πρώην Καποδιστριακούς δήμους και κοινότητες με απόλυτο σεβασμό στις αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων.
• Υλοποιούμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακατασκευής των εισόδων όλων των χωριών με ενιαία σήμανση.
• Ολοκληρώνουμε έργα αγροτικής οδοποιίας και επέκτασης αγωγών άρδευσης σε όλες τις εκτάσεις με νέες πομώνες.
• Επεκτείνουμε τους αγωγούς σε όλα τα ποιμνιοστάσια. Κάνουμε άσφαλτο όλους τους δρόμους που οδηγούν στα ποιμνιοστάσια.
• Με σεβασμό αναδεικνύουμε τα ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία κάθε κοινότητας.
• Υλοποιούμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα «πολιτιστικής αναγέννησης» με δημιουργία πολιτιστικών και μορφωτικών χώρων και άμεση στήριξη των πολιτιστικών συλλόγων που διατηρούν τις παραδόσεις μας.
• Οργανώνουμε το πρόγραμμα «Επιστροφή στο Χωριό» για την ανάσχεση του δημογραφικού προβλήματος με κίνητρα στους νέους (Παραχώρηση δωρεάν οικοπέδων για κάθε χρήση και άλλες παροχές).
Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε λύσεις σε όλα τα προβλήματα των κοινοτήτων. Με σχέδιο και πρόγραμμα αλλάζουμε τα δεδομένα στις κοινότητες μας!".
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.