«ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ» | Συναυλία με τα σύνολα της Παιδικής Χορωδίας Δήμου Ελασσόνας

 H Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ελασσόνας και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας σας προσκαλούν στη συναυλία «Μουσική σαν παραμύθι» με τα σύνολα της Παιδικής Χορωδίας Δήμου Ελασσόνας, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 8:00 μ.μ., στην αίθουσα «Δημάρχου Β. Φαρμάκη», στην Ελασσόνα.

Η Παιδική Χορωδία του Δήμου Ελασσόνας και το τμήμα της προχορωδίας υποδέχονται τη νέα σχολική χρονιά με μια συναυλία γεμάτη παιδικές φωνές και όμορφες ιστορίες. Τα τραγούδια που θα ακουστούν ανήκουν στο ελληνικό και ξένο σύγχρονο ρεπερτόριο και μιλούν για την παιδική αθωότητα, τις όμορφες καθημερινές στιγμές αλλά και τις δυσκολίες της ζωής, που ξεπερνιούνται με μόνο μήνυμα την ελπίδα. Οι μελωδίες τους προέρχονται από μεγάλους Έλληνες και ξένους συνθέτες, αλλά και από την παραδοσιακή μουσική διαφόρων χωρών, όπως Αμερική, Κονγκό, Βραζιλία κ.ά.. Τη χορωδία διευθύνει η μαέστρος Ευλαμπία Ντούλα και στο πιάνο συνοδεύει ο καθηγητής μουσικής Παναγιώτης Μπαλανίκας.

Τα τραγούδια θα ξεδιπλωθούν μέσα από την αφήγηση του πρωτότυπου μουσικού παραμυθιού «Τα Κρικάκια», της Ευλαμπίας Ντούλα. «Στους πρόποδες του μυθικού βουνού “Όλυμπος” υπήρχε μια πόλη που ονομαζόταν Κρικούπολη! Οι κάτοικοί της ήταν οι Κρίκοι και τα παιδιά τους τα Κρικάκια. Ο Δήμαρχός τους αποφάσισε να δημιουργήσει μια χορωδία και τα Κρικάκια ήταν πολύ ευτυχισμένα… μέχρι που ξέσπασε πόλεμος! Τι θα απογίνουν άραγε τα Κρικάκια και όλος ο νομός Αλυσίδας…?» Σας περιμένουμε να το ανακαλύψουμε μαζί! Στο ρόλο της αφήγησης η φιλόλογος Ιωάννα Χριστοδούλου.

Είσοδος ελεύθερη.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.