Βιβλιοθήκη-κόσμημα για την πόλη, εγκαινίασε ο Δήμος Ελασσόνας

Μια σύγχρονη, ζεστή και φιλική προς τους λάτρεις του βιβλίου, Δημοτική βιβλιοθήκη-κόσμημα, κυριολεκτικά, εγκαινίασε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Οκτωβρίου ο Δήμος Ελασσόνας, στο χώρο που στεγαζόταν για χρόνια η Εφορία, στο Πολιτιστικό κέντρο της πόλης.

Πλήρως αναβαθμισμένος, ανακαινισμένος και ανανεωμένος ο χώρος του α΄ορόφου εγκαινιάστηκε από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Δία Βίου Μάθησης του Δήμου Ελασσόνας και του αρμόδιου αντιδημάρχου Κώστα Πασχόπουλου, ο οποίος τόνισε στην ομιλία του, την σημαντικότητα του βιβλίου στην σημερινή εποχή για μικρούς και μεγάλους.

Συγκινητική ήταν και η στιγμή που η δωρήτρια του ποσού των 50.000 ευρώ, κ. Βάγια Ζιώγα-Κουνιατσιώτη, μίλησε στη μνήμη του εκλιπόντος συζύγου της εκπαιδευτικού Γιώργου Κουνιατσιώτη για την σημασία του βιβλίου στη σύγχρονη εποχή, για το πόσο σημαντικό είναι σε όλη μας τη ζωή, συμβάλλοντας παράλληλα στο να καταστεί η νέα αυτή πνευματική δομή του δήμου ένας σύγχρονος χώρος παιδείας, πολιτισμού και κοινωνικής προσφοράς.

Ο νέος χώρος σχεδιάστηκε, για να αναβαθμίσει αισθητικά και λειτουργικά την Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελασσόνας, με ανανεωμένες υποδομές προσβάσιμες σε ΑμεΑ, οι οποίες περιλαμβάνουν: Χώρο Εισόδου-Γραμματείας, Παιδικό Τμήμα, Αναγνωστήριο και Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο. Σκοπός των νέων σύγχρονων και καλαίσθητων λειτουργικών χρήσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης είναι να αναδείξουν και να επαναπροσδιορίσουν τον ρόλο της βιβλιοθήκης στην πληροφόρηση, στην έρευνα και στον πολιτισμό και να ενισχύσουν την αναγνωσιμότητα και τις μορφωτικές και πολιτιστικές δράσεις του Δήμου Ελασσόνας σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς για τη φιλαναγνωσία, ψυχαγωγία και καινοτομία και την τοπική πολιτιστική κληρονομιά. Το έργο της διαμόρφωσης της νέας δημοτικής βιβλιοθήκης χρηματοδοτήθηκε από πόρους του Δήμου Ελασσόνας (ΣΑΤΑ) και τη δωρεά Ζιώγα-Κουνιατσιώτη.

Μετά το κόψιμο της εθιμοτυπικής κορδέλας και τον αγιασμό του δημόσιου χώρου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσώνος κ.κ. Χαρίτωνα και κληρικών, ακολούθησε Μουσική Εκδήλωση σε συνδιοργάνωση με την ΠΕΔ Θεσσαλίας για τον εορτασμό των 111 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης και της επαρχίας Ελασσόνας.

Η Νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελασσόνας θα λειτουργεί: Δευτέρα έως Πέμπτη: 8:00 έως 19:30 & Παρασκευή: 8:00 έως 15:30

E-mail: bibliothiki@dimoselassonas.gr

Website: https://library.dimoselassonas.gr

Πηγή: Elassona-city.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.