Με λαμπρότητα η λιτάνευση της Παναγίας Ολυμπιώτισσας και ο Πανηγυρικός Εσπερινός για τα «Ελευθέρια» της Ελασσόνας (φωτ. - video)

Συνεχίστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 111η Επέτειο Απελευθέρωσης της Ελασσόνας από τον Τουρκικό ζυγό τον Οκτώβριο του 1912.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε λιτανευτική πομπή της Ιεράς Εικόνας από την ομώνυμη Ιερά Μονή Παναγίας Ολυμπιωτίσσης και στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του πρώτου πεσόντος Αξιωματικού Ιωάννου Μαυροδήμου.

Η πομπή της Ιερής εικόνας της Ολυμπιώτισσας με την συμμετοχή, του ιερού κλήρου, των πολιτικών αρχών της πόλης, η οποία πλαισιωνόταν από τμήματα νεολαίας και συλλόγων της περιοχής, προηγούμενης της Φιλαρμονικής του Δήμου Ελασσόνας, κατέληξε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, όπου τελέστηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός κατά τον οποίο χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησε πλειάδα κληρικών.

Κατά τη διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού, ο Μητροπολίτης Ελασσόνας πρόσφερε στους νεαρούς που μετέφεραν Λιτανευτικά την Ιερή Εικόνα της Παναγία της Ολυμπιώτισσας, από μία ευλογία για το χέρι.

Οι εκδηλώσεις για τα «Ελευθέρια» της Ελασσόνας κορυφώνονται αύριο Παρασκευή με την επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου, θα ακολουθήσει  επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στο Ηρώο στην κεντρική πλατείας της πόλης και θα ολοκληρωθούν με την παρέλαση πολιτικών τμημάτων και σχολείων στην οδό Μητροπολίτου Ιακώβου.


Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.